Tänään voidaan hyvin. Löydä itsellesi ja perheellesi mielekästä tekemistä.

Tänään voidaan hyvin

Inspiroidu voimaan tänään hyvin ja anna arjen liikuttaa!

Liikkuminen mielletään usein vain kuntosaliharjoitteluksi tai lenkkeilyksi. Ne ovat kuitenkin usein liian isoja suorituksia, joten niiden tekemistä siirretään tai ne jätetään kokonaan tekemättä, eivätkä ne korvaa tärkeää arkiliikkumista. Mikä on pienin asia, jonka voit tehdä hyvinvointisi eteen, juuri tänään? Pienikin liike lisää hyvinvointiasi!

Liikuntaneuvontaa raskausaikana ja sen jälkeen

Tänään voidaan hyvin. Nainen pitelee raskausmahaansa.Pienelläkin fyysisellä aktiivisuudella on paljon hyötyjä sekä äidille että vauvalle. Säännöllinen liikkuminen kohentaa mielialaa ja tuottaa lisää hyvinvointia. Lue lisää ja poimi vinkit liikuntaan ja kehonhuoltoon

Mietityttääkö sinua raskausajan liikunta tai kuinka voisit liikkua raskauden jälkeen? Oletko pohtinut, kuinka pikkulapsiperheissä voisi ylläpitää omaa ja perheen hyvinvointia sekä liikkua? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä yksilölliseen tapaamiseen, jossa saat näihin vastauksia. Varaa aika yksilölliseen ohjaukseen etänä.

Ohjatut Facebook-livet

Tänään voidaan hyvin osallistua Facebook-liveen. Liikunnanohjaaja Jorma Vaara opastamassa jumppaliikettä.

Tule mukaan Janakkalan Perhekeskuksen Facebook Liveihin tiistaisin ja torstaisin klo 11.30.

Livejumpat ovat n. 15 minuutin pituisia kehonhuoltoon ja hyvinvointiin keskittyviä jumppahetkiä eri teemoilla: kehonhuoltoa odottaville äideille, vauvan ja vanhemman yhteinen jumppahetki sekä perheliikuntaa kotona.

 

 

Ideoita perheliikuntaan

Tänään voidaan hyvin pelaila. Kolme tyttöä leikkii ja pelailee Turengin tekonurmikentällä.

Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä. Liikkuminen kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaksi, jotta sitä tulee tehtyä säännöllisesti.

Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

 

Ilo irti liikuntapaikoista

Tänään voidaan hyvin rampata rapuissa. Liikunnanohjaaja Jorma Vaara kiipeää ylös Tervakosken kuntoportaita.Janakkalan liikuntapaikkoja ja niiden mahdollisuuksia esitellään Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hankkeen yhteydessä toteutetuilla videoilla.
Tutustu videoihin ja lähde liikkumaan.

Janakkalasta löytyy mm. kahdet kuntoportaat, neljä frisbeegolfrataa, kaksi avantouintipaikkaa sekä lukuisia uimapaikkoja. Lisää liikuntapaikkojamme löydät liikuntasivuilta.

 

Liikuntavinkit -videokirjasto

  • Oma liikunta -sovellus tekee leikkipuistoista liikuntapaikkoja. Sovelluksessa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta. Lue lisää ja tutustu palveluun
  • Lihaskuntoharjoituksia kaikenikäisille: Tule mukaan jumppaamaan Janakkalan kunnan erityisliikuntaohjaaja Päivi Pirneksen opastuksella, luvassa mm. keppijumppa, kahvakuulajumppa sekä selkäjumppa, Sopii kaikenikäisille kunnosta riippumatta.
  • Kehonhuoltoa kaiken ikäisille
  • Elixir TV-sarjan ja Janakkalan kunnan tämän vuotisen yhteistyön myötä Janakkala saa käyttöönsä yli 100 erilaista Elixirin liikuntaneuvovideoita. Kuntotestit soveltuvat kaikenikäisille,jumppaliikkeet pääosin työikäisille.

Jumppakuminauhalla tehtäviä pieniä treenejä

Vinkkejä mitä voit tehdä juuri tänään

Tänään voidaan hyvin. Tyttö kävelee kesäistä metsäpolkua.

 

Tänään voidaan hyvin