27438-ilves_renkiwww

Tervetuloa tutustumaan Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueeseen Janakkalan kirkonkylälle!

Täältä löydät oikean aarreaitan tulvillaan käsin kosketeltavaa menneisyyttä, hämäläisen luonnon parhaita paloja sekä iloisia tapahtumia.

Aivan keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon kupeessa odottaa Laurinmäen torpparimuseo, joka vie aikamatkalle 1800-luvun lopulle. Kurkista savupirttiin, vieraile sepän pajalla, katso onko saunatonttu kotona ja tutki millaisia puhdetöitä torpassa tehtiin. Torpparimuseon aukioloajat

Laurinmäen merkityt luontopolut tarjoavat luontoelämysten lisäksi nuotiopaikkoja ja jännittäviä aarteita! Metsä kätkee suojiinsa ensimmäisen maailmansodan aikaisia juoksuhautoja ja rautakautisia kuppikiviä, uhrilehdon ja uhrilähteen, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan muinaisten taikojen aikaan.

Laurinmäki on ainutlaatuisten historiankerrostensa lisäksi digiajan hermoilla. Perinteisen museo-opastuksen lisäksi voit tutustua eMuseo-palveluumme.

Retkipäivän lepohetken tarjoaa Laurinmäen Keltaisen talon kahvila, joka kestitsee herkkuja niin makuhermoille kuin mielelle. 1913 rakennettu, entinen rukoushuone on saanut uuden elämän kulttuuritapahtumien, kurssien ja konserttien tunnelmallisena näyttämönä.

Laurinmäen alue on mainio retkikohde kaiken ikäisille. Muistathan myös palata katsomaan kuinka eri vuodenajat muokkaavat kokemustasi luonnon omin siveltimin.