Tervetuloa Laurinmäelle!

27438-ilves_renkiwww

Tervetuloa tutustumaan Laurinmäen luonto- ja kulttuurialueeseen Janakkalan kirkonkylälle!

HUOM! Koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana maanomistaja on sulkenut kulun Hakoisten linnavuorelle toistaiseksi.

Täältä löydät oikean aarreaitan tulvillaan käsin kosketeltavaa menneisyyttä, hämäläisen luonnon parhaita paloja ja herkullisimpia kulttuuritapahtumia.

Aivan keskiaikaisen Pyhän Laurin kirkon kupeesta löydät Laurinmäen torpparimuseon, joka autenttisine rakennuksineen vie aikamatkalle 1800-luvun lopulle. Kurkista savupirttiin, vieraile sepän pajalla, katso onko saunatonttu kotona ja tutki millaisia puhdetöitä torpassa tehtiin.

Laurinmäen merkityt luontopolut tarjoavat luontoelämysten lisäksi nuotiopaikkoja ja jännittäviä aarteita! Löydät ensimmäisen maailmansodan aikaisia juoksuhautoja ja rautakautisia kuppikiviä, uhrilehdon ja uhrilähteen, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan muinaisten taikojen aikaan.

Laurinmäki on ainutlaatuisten historiankerrostensa lisäksi digiajan hermoilla. Perinteisen museo-opastuksen lisäksi voit tutustua eMuseo-palveluumme ja tavata lisätyn todellisuuden (AR) hahmoja.

Haluatko nähdä vieläkin pidemmälle hämäläiseen kulttuurimaisemaan? Suuntaa silloin jääkauden muovaamalle näköalapaikalle, jylhälle Hakoisten linnavuorelle. Huipulla tuuli kuiskii tarinoita 1200 –luvun linnoituksen ajoilta, oliko tällä majesteettisella paikalla ensimmäinen Hämeen linna?

Retkipäivän lepohetken tarjoaa Laurinmäen Keltaisen talon eläväinen kulttuurikahvila, joka kestitsee herkkuja niin makuhermoille kuin mielelle. 1913 rakennettu, entinen rukoushuone on saanut uuden elämän kulttuuritapahtumien, kurssien ja konserttien tunnelmallisena näyttämönä.

Laurinmäen alue on mainio retkikohde kaiken ikäisille, tulitpa yksin tai ryhmässä. Muistathan myös palata katsomaan kuinka eri vuodenajat muokkaavat kokemustasi luonnon omin siveltimin.