Tapahtumat

2019 luvassa on uusia ja jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia sekä monipuolista kulttuuritarjontaa Keltaisella talolla! Liput pääsymaksullisiin tapahtumiin voi varata etukäteen tai ostaa ovelta. Tapahtumakalenteri lisä- ja ilmoittautumistietoineen päivittyy, pysythän kuulolla!

Kevään ohjelman Keltaisella talolla aloittaa Tähdet, tähdet -ohjelmassakin hurmaava Samae Koskinen. Kevät on täynnä huikeita konsertteja tähtinään Freeman, Antti Autio, Jarkko Martikainen sekä Muska Babitzin. Torpparimuseon kesän aloittaa perinteisesti lasten luontoaiheinen Kesänavaus yhteistyössä Janakkalan luonto- ja ympäristö ry:n kanssa. Kesäkuussa Keltaiselle talolle saapuu Jesse kaikuranta ja kesäkuun viimeinen viikonloppu on vanhan musiikin juhlaa Janakkalan barokin myötä. Pyhän Laurin kirkossa soivat mahtavat barokkiurut ja Laurinmäellä ilahduttavat Kansanmusiikki-ilta ja Lasten barokki. Tänä vuonna on luvassa myös Pappi, lukkari, talonpoika -päiväkonserttikierros, jossa rasteina toimivat Pappila, Napialan Wanha koulu sekä Laurinmäen torpparimuseo.

2.3.2019 klo 19 Samae Koskinen

Samae Koskinen on nostettu suurten suomalaisten tekstittäjien joukkoon lyhyessä ajassa. Pientä ja merkityksellistä elämässä, läsnäoloa ja välittämistä ylistävät tekstit valloittavat yksi toisensa jälkeen. Laulaja-lauluntekijän uusi single Kukaan meistä ei oo täällä liian pitkään julkaistiin tammikuussa. Muita tunnettuja kappaleita ovat mm. edellisen levyn nimikkokappale Hillitön elämä, kesähitiksi noussut Aurinko, ystävät ja kaljaa sekä tietenkin Keltaiselle talolle hienosti istuva Keltaista. Kuluvana keväänä Samae tähdittää myös Tähdet, tähdet -ohjelmaa.

Liput kannattaa varata etukäteen: kulttuurikahvilapsl@gmail.com, liput 25€
Kuva: Ari-Pekka Sinikoski

22.3.2019 klo 19 Runo open mic

Runo Open Mic illassa kuka tahansa voi astua mikrofonin taakse, laulaa, lausua tai vaikka tanssia omia tai lainattuja runoja.
Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

13.4.2019 klo 19 Antti Autio

Antti Autio on uuden polven suomalainen laulaja-lauluntekijä, muusikko ja näyttelijä, joka soittaa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä folkrockia. Ylistetty yhtye tunnetaan omaperäisestä tyylistään sekä intensiivisistä ja tunnelmallisista keikoistaan.

Liput kannattaa varata etukäteen: kulttuurikahvilapsl@gmail.com, liput 15€
Kuva: Sanna Kaesmae

27.4.2019 klo 19 Jarkko Martikainen

Jarkko Martikainen tuli tutuksi YUP:n säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina. YUP julkaisi yhteensä 11 albumia, hitteinään mm. Meitä odotellaan mullan allaLihavia luurankoja ja Rakkaus on pesti hulluuteen. Jarkko Martikainen on omaperäinen ja pohdiskeleva sanoittaja, jonka tekstit ovat koskettaneet ja keränneet kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Elokuussa 2018 ilmestyi jo kahdeksas sooloalbumi Aina auki, jolta lohkaistuna on kuultu mm. Helposti syttyvät päät ja Martikaisen koiransa muistolle kirjoittama Kiitos kaikesta.

Liput kannattaa varata etukäteen: kulttuurikahvilapsl@gmail.com, liput 25€
kuva: Olli Häkkinen

Muska 24.4.2004 Alaveteli

25.5.2019 klo 19 Muska Babitzin

Muska on ensimmäinen nainen, joka teki kunnon rock-levyn Suomessa. Ensimmäinen single Kirjoita Postikorttiin julkaistiin 1971 ja LP-levy Muska vuonna 1973, tältä esikoisalbumilta löytyy mm. legendaarinen Krokotiilirock. Tämän jälkeen on julkaistu monia loistavia albumeja mm. Tää Se Päivä On, Pienet Suuret Pojat, Pidä Kii, Kulissit, Majakanvartija. Keltaisella talolla kuullaan Muskan omia, upeita kappaleita ja muistellaan myös rakkaiden velipoikien, Kirkan ja Sammyn tuotantoa.

Liput kannattaa varata etukäteen: kulttuurikahvilapsl@gmail.com, liput 20€

9.6.2019 Laurinmäen kesän avaus klo 10-15

Perinteinen lasten luontotapahtuma yhteistyössä Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry:n kanssa. Tervetuloa touhuilemaan ja nauttimaan luonnosta koko perheen voimin maksutta.

15.6.2019 klo 19 Jesse Kaikuranta

The Voice Of Finland 2012 -kisassa kärkeen sijoittunut Jesse Kaikuranta on upea tulkitsija. Esiintymiset 2000–luvulta lähtien niin musiikki- kuin teatterilavoillakin ovat tehneet Jessestä uskottavan ja aidosti koskettavan artistin. Jessen levollinen ääni on valloittanut suomalaisten sydämet. Debyyttialbumi ”Vie mut kotiin” julkaistiin marraskuussa 2012 ja on myynyt yli tuplaplatinaa.Toinen albumi ”Vaikka minä muutuin” julkaistiin 2013 ja kolmas albumi ”Jesse Kaikuranta” 2017.

Liput kannattaa varata etukäteen: kulttuurikahvilapsl@gmail.com, liput 25€
Kuva: Anton Sucksdorff

Pe, la, su 28.- 30.6 Janakkalan barokki

Kolme päivää musiikin juhlaa  28.-30.6.2019 Helsingin Barokkiorkesterin johdolla. Lippuja Janakkalan barokin konsertteihin voi ostaa Ticketmasterin verkkokaupasta tai palvelupisteistä, kesäkuun alusta alkaen Janakkalan kirjastoista sekä ennen konsertteja ovelta. Tarkemmat tiedot: janakkalanbarokki.fi

Pe 28.6. klo 20 Pyhän Laurin kirkko
Musiikkia Henrik VIII:n hovista

La 29.6. Pappi, Lukkari, Talonpoika
Satelliittikonserttien kierros Napialan Wanha koulu – Pappila – Torpparimuseo

La 29.6. klo 18 Pyhän Laurin kirkko
Musiikkia 1500-1600-lukujen Espanjasta

La 29.6. klo 20 Keltainen talo
Kansanmusiikkia & iltapalaa. Ensemble Gamut! tutkii uusia tapoja esittää vanhaa musiikkia. Keskiaika, renessanssi ja barokki kohtaavat suomalaisen perinnemusiikin ja improvisaation. Konserttilipun oheen on mahdollista ostaa iltapalaa.

Su 30.6. klo 10 Pyhän Laurin kirkko
Messu

Su 30.6. klo 18 Pyhän Laurin kirkko
Schubert

Su 30.6. klo 11-15 Lasten barokki Laurinmäellä

Lasten barokki tunnelmallisella torpparimuseolla tutustuttaa vanhan musiikin maailmaan iloisen kepeällä otteella. Barokkimatka – musiikkiteatteriesityksessä tavataan barokin ajan koreat säveltäjämestarit hauskoine tarinoineen ja kiehtovine soittimineen.

Työpajassa klo 11 ja 13 valmistetaan omia paimensoittimia luonnonmateriaaleista perinnemuusikko Minna Hokan opastuksella.

Klo 12 ja 14 Barokkimatka

Anni Elonen, barokkiviulu ja tamburiini
Hanna Haapamäki, traverso ja nokkahuilut
Tatu Ahola, barokkisello
Mikko Ikäheimo, luuttu ja barokkikitara

Torpparimuseolla tehdään aikamatkoja 1800-luvulle ja kulttuurikahvila PSL palvelee makean nälkään. Lasten barokkiin ja torpparimuseoon vapaa pääsy!