Tapahtumat

Laurinmäen tapahtumakausi on kuumimillaan kesä-syyskuussa, mutta onpa ohjelmaa tarjolla yllin kyllin ympäri vuoden. Kesällä 2017 luvassa on jälleen koko perheen puuhapäiviä sekä huikeita konsertteja tunnelmallisella Keltaisella talolla!

Koko perheen luontolauantai la 20.5.2017

Villiinny keväästä! Koko perheen luontolauantai järjestetään 20.5.2017 Laurinmäen upeissa kulttuurimaisemissa! Tule hakemaan Keltaisen talon kahviosta ohjeet päästäksesi mukaan jännittävälle SAUNATONTUN OMATOIMIRETKELLE. Tapahtumapäivän POP UP -KAHVILA on avoinna klo 9-14. Jollet malta istahtaa nauttimaan kahvion antimista, voit ostaa vaikkapa makoisaa raakakakkua tai villiyrttipiirakkaa mukaasi kotiin tai luontoretkelle. Päivän kruunaa kahvion edestä klo 10 lähtevä noin tunnin mittainen KASVIKIERROS MUINAISPOLULLA. Kasvikierroksella tutkitaan, mitä kasveja Laurinmäellä kasvaa, kuinka niitä on ennen vanhaan käytetty ja miten niitä voi hyödyntää tänä päivänä. Samalla perehdytään myös muinaiseen historiaan luontopolun rautakautisessa ympäristössä. 

Pieni sade ei kasvikierrostamme häiritse, mutta rankemman sateen sattuessa ohjattu luontopolku perutaan tältä erää.

Päivän ohjelma on ilmainen, mutta kahvilaa varten kannattaa varata käteistä mukaan.

Laurinmäen kesänavaustapahtuma la 10.6.2017

Puuhaa kaikenikäisille! Tietopajoissa opit mm. pölyttäjistä, linnuista ja luonnonyrteistä. Aistipajoissa haastat itsesi kokemaan luontoa musiikin, taiteen, leikin, jännityksen ja kosmetiikan keinoin. Pölyttäjiin tutustuessa ja hyönteishotellia rakentaessa huomaat luonnon tärkeyden ja lastenteatterissa ”Yhteinen äiti maa” kuulet myös metsäneläinten tarinan luonnon tärkeydestä. Tapahtumassa kohtaat asiantuntijoita, haastat itsesi rohkeisiin tekoihin, hulluttelet tai nautiskelet – kokoa ohjelmasta ihana koko perheen luontopäivä! Lastentapahtumasta saat tietoa, opit tärkeitä taitoja ja vietät elämysrikkaan päivän luonnossa. Ota omat eväät ja vietä retkipäivä tai käytä tankkauspisteenä keltaista taloa, jossa voit käydä keittolounaalla tai kahvilla ja herkuttelemassa itseleivotuilla leivonnaisilla.

Näytelmän ”Yhteinen äiti maa” esitykset ovat museoalueella klo 10.30 ja 13.30 (kesto noin 20 min.)
Klo 12 Janakkalan virolaisen ystävyyskunnan Kadrinan tanssiesitys
Klo 12.30 Michael Ekeghasi soittaa ja laulaa reggaemeiningillä

Yhteistyössä mukana: Kiertokapula, Vanajavesikeskus, Tarinmaanseudun kyläyhdistys ja Keltaisen talon kahvila

Vapaa pääsy!

Lasten Barokki la –su 1.-2.7.2017 klo 11-15

Lasten oma barokkitapahtuma pitää sisällään taidepolun lehtometsän siimeksessä, työpajoja, joissa valmistetaan luonnonmateriaaleista eläinhahmoja lahjaksi 100-vuotiaalle Suomelle, sekä lapsiyleisöä silmälläpitäen valittuja vanhan musiikin sävellyksiä ja suomalaisia kansanlauluja, joita esittävät Tuubakimalainen (la klo 12) ja Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! (su klo 11).
www.janakkalabarokki.fi

Villivihanneskurssi 30.5. ja 20.6. klo 18-20 

Illan aikana tutustutaan herkullisimpiin syötäviin kasveihin niiden kasvupaikoilla. Opitaan myös niiden keräämistä, käyttöä, säilömistä ja kuullaan terveydellisistä vaikutuksista. Kurssi sopii peruskurssiksi, mutta myös aihetta tunteva saa uusia ideoita.
Kurssimaksu 39€ (sis alv). Ilmoittautumiset sähköpostitse leena.ilmarinen@kolumbus.fi tai puh. 050-5187404. FB Tmi Villiä vihreää.

Keltaisen talon kesä

ti  23.5. klo 17 – 19 Kirjoittajayhdistys Janakin kaikille avoin kirjoittajakahvila

su 4.6. klo 14 Kundaliinijooga, ilmoittautumiset Alli Tupala puh. 050 337 1373,osallistumismaksu 15€

su 11.6. klo 14 – 16 Kirjoittajayhdistys Janakin kaikille avoin kirjoittajakahvila

klo 18      Konsertti – italialainen laulaja Maria Laura Baccarini & Régis Huby, ranskalaisviulisti tulkitsevat italiaisen runoilija-lauluntekijä Giorgio Gaberin tuotantoa, liput 15 €

la 17.6. klo 18 Kesäillan ambientkonsertti – Tapani Rinne bassoklarinetti, Konsta Mikkonen äänisuunnittelu, liput 15 €

to 29.6. klo 19 ”Se piti vielä sanoa” Runoa Laurinmäellä, esittävät Marjo Ventola, Anita Ojanen,Tero Ruukki, liput 15 €

to 6.7. klo 18 Uuno Kailaan runoja – lausuntataiteilija Oili Ruukki, musiikki kitaristi Tommi Pajunen, liput 15 €

su 9.7. klo 18 Flamencoa – esittävät kitarisrit Jari Lehtonen ja Toni Jokiniitty, liput 15 €, lipun hintaan kuuluu pieniä maistiaisia

ke 19.7. klo 18 Jousimusiikkia Laurinmäellä – klassisen musiikin helmiä sekä kevyempää, esittävät Siljamari Heikinheimo viulu ja Pinja Laine sello, liput 15 €

su 23.7. klo18 ”Il Mondo Di Karri – jazzilta” – Karri Luhtala, liput 15 €

su 30.7. klo 18 Joose Keskitalo ja The mystic revelation of Teppo Repo, liput 15 €

ke 2.8. klo 18 Suomalainen kantele ja japanilainen koto kohtaavat Laurinmäellä. Eva Alkula ja Tomoya Nakai, liput 15 €

su 6.8. klo 18 Kimmo Pohjonen SKIN – Kimmo Pohjonen harmonikka, Inka Pohjonen kitara, Saana Pohjonen rummut, liput 20 Lippuvaraukset: kahvilalaurinmaki@gmail.com

la 12.8. klo 12 – 16 ”Pakoputkien pauketta ja juurimusiikkia” Rt – 125 kokoontumisajot, RGS soittaa Deltabluesia, populaaritrubaduuri Kalevi Sundqwist soittaa 50-, 60- ja 70-luvun poppia ja rockia

su 13.8. klo 14 – 16  Kirjoittajayhdistys Janakin kaikille avoin kirjoittajakahvila

la 19.8. klo 18 Jazzia Laurinmäellä – Sami Kukka kitara, laulu, Maija Loukola bansurihuilu, laulu, Jari Piitulainen sähköbasso, liput 15 €

la 26.8. klo. 10 Suomen Luonnon päivä ja Suomen Kulttuuriympäristö päivä Janakkalan Luonto ja Ympäristö ry järjestää hyönteishotellien rakentamista (klo.10) ja luonnonmuistomerkkeihin ja muinaismuistokohteisiin liittyvän luontoretken Määkynmäen luontopolulle ja lähiympäristöön. Lähtö retkelle klo. 14.00 Laurinmäen museoalueen P-paikalta oppaan vetämänä.  Retken kesto n. 4 tuntia. JLY tarjoaa laavulla nokipannukahvit, pullaa ja mehua. Molemmat ohjelmat ovat maksuttomia.

su 27.8. klo 18 Kansanmusiikkia! – Teija Niku Kvartetti – Teija Niku harmonikka, laulu, Joakim Berghäll saksofonit, Juha Kujanpää piano, Tero Tuovinen basso, liput 15 €

Su 17.9 klo. 15 Pelimannijamit Kaikille avoimet pelimannijamit alkavat jälleen Janakkalan Laurinmäen Keltaisella talolla.Ota mukaan soittimesi. Osallistua voi kuka vaan, soittajana, kuuntelijana, tanssijana. Saattaa olla joku laulukin mukana… Yhteissoitossa on tunnelmaa!

Su 15.10 klo.17 Pelimannijamit Kaikille avoimet pelimannijamit Keltaisella talolla. Tällä kertaa Jameihin saapuu myös yllätysvieras, harpisti Beth Kolle Amerikasta Seattlesta. Hän soittaa mm. pohjoismaista ja kelttiläistä musiikkia.

25.11. klo. 14-17 Laurinmäen Joulunavaus +Mimi & Kuku

Janakkalan joulukausi avataan tunnelmallisella Laurinmäellä. Marraskuisen päivän hämärtyessä Laurinmäelle syttyvät lukuisat kynttilät ja museon mäki täyttyy tontuista.

– Joulumarkkinat, varaa käteistä mukaan, niin joululahjaostokset hoituvat samalla!
– Nuotiotulta ja tunnelmaa
– Keltaisen talon kahvila
– Esityksiä ja ohjelmaa:

  • Vanajaveden opiston Puhuttele runoilla -ryhmän runoautomaatti klo.14
  • Vanajaveden Pelimannit klo.15
  • Ulkolavalla Mimi ja Kuku klo.16!
  • Poniratsastusta by Vuorelan tila
  • Ongintaa, kasvomaalausta ja muuta mukavaa lapsille

 

Laurinmäki open call – avoin haku

Laurinmäen tapahtumatarjonta elää ja kehittyy yleisön ja kentän tarpeiden mukaan; otamme mielellään vastaan alueen kulttuuritarjontaa rikastuttavia ohjelma- ja yhteistyöideoita, sekä tälle vuodelle että tuleville.

Lisätiedot: Kulttuuripalvelut p. (03) 680 1280