Kaksi henkilöä kävelemässä polkua pitkin kesäisessä metsässä.

Suomalaisten toimintakyky on laskenut järkyttävää vauhtia. Liikkumattomuus vie yksinkertaisesti suomalaisilta jalat alta. Ja se maksaa maltaita. 

Suomalaisten fyysinen kunto on laskenut dramaattisesti 80-luvulta. Toimintakykyisen Suomen avulla suunta yritetään saada jälleen nousevaksi.

Toimintakykyinen Suomi ja Janakkala

Toimintakyky on jokaisen oikeus ja sen menettäminen on ongelma yksilölle ja yhteiskunnalle. Suomen Olympiakomitea, Yle, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt ja Deloitte ovat käynnistäneet Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin, jonka tavoitteena on rakentaa pysyvää muutosta yli vuosikymmenten. Konseptin avulla liikkuminen ja toimintakyky palautetaan Suomen vahvuudeksi.

Toimintakyky on itseisarvoinen päämäärä, liikkuminen sen keino. Ennen kuin ihmiset saadaan liikkeelle, on muutettava heidän ajattelutapojaan. Tehtävämme on nostaa toimintakyky keskusteluun ja antaa liikkumiselle liikuntaa suurempi merkitys. Haluamme tehdä kaikenlaisesta liikkumisesta haluttavan ja arvostettavan osan ihmisten arkea.

Suomessa tehdään paljon hyvää työtä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseksi. Tulokset ovat silti heikentyneet. Toimintakyvyn alenemisen raja on nyt ylitetty.

Siksi Janakkalan kunta otti Suomen Olympiakomitean haasteen vastaan ja lähti mukaan rakentamaan toimintakykyisempää Suomea. Ja siksi, että liikunta lisää kiistattomasti hyvinvointia. 

Lupasimme, että Janakkalassa liikutaan huomenna enemmän kuin tänään.   

Tarvitsemme apuanne! Otatteko haasteen vastaan ja ryhdytte talkoisiin kanssamme? #liikkumishaaste #LupausSuomelle. 

Tulossa 

12.6. Janakkala saa kuljetettavakseen Suomen Kasvukäytävän viestikapulan, joka kulkee lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin liikunnan ilosanomaa kuuluttaen. Viestikapulan vaihdon ympärillä tapahtuu Ahilammilla. 

Tulossa on myös UKK-kävelytestejä, kilometrikisaa, kehonkoostumusmittauksia ja kuntosaliopastuksia.  

Seuraa kanaviamme. Liikutaan – se on kivaa ja tekee hyvää! 

Janakkalan kunnan liikuttajat 

Lisätietoja

Jortikka Inkeri

Liikuntapäällikkö