Pyhän Laurin kirkko ja kellotapuli

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko on viimeisin Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista. Sen rakennutti Hämeen linnaläänin isäntä Åke Tott ja käyttöönotto on tapahtunut ilmeisesti 19.9.1520. Kirkon itäpäädyssä on edelleen kolme Tott-suvun vaakunaa. Suurimman muutoksen kirkko on kokenut 1800-luvulla. Runkohuoneen pohjoispuolen sakaristo ja eteläpuolen asehuone purettiin. Vuosina 1839-40 itäpäätyyn rakennettiin särmikäs sakaristo, ja vuosina…

Lue lisää
Kalpalinnan rinnekartta

Kalpalinna hiihto -ja pyöräilykeskus

Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä Janakkalan Turengissa, ja noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta sekä Lahdesta. Kalpalinna tarjoaa monipuolisia rinteitä kaikille taitotasoille ja välineille. Kalpalinnan rinteet muodostavat kaikkiin ilmansuuntiin avautuvan ja kahdelle erilliselle huipulle kohoavan kokonaisuuden. Alueen sisäänkäynnin läheisyydessä palvelevat Cafe Kalpalinna ja välinevuokraamo, -myymälä sekä -huoltopalvelut. Hiihtokoulut…

Lue lisää
Vanha kaupan vaaka.

Hyvikkälän kauppamuseo

Hyvikkälän kauppamuseo, Nostalgiabensis, kahvila ja tehtaanmyymälä sijaitsevat Hyvikkälän entisen koulun pihapiirissä. Museon komeasta kokoelmasta löytyy esineitä ja tuotteita 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti.

Lue lisää
"Malja elämälle" "For Life" Unique hand made paper by Riitta Tuutti

Studio Kino Riitta

Taidegalleria lähellä luontoa, avoinna vuoden ympäri. Elokuvateatteri KINO Riitta vuodesta 1958 lähtien. Maalauksia, design-esineitä, posliinia, keraamiikkaa, Julia Spirit -koruja. Kausittaisia tapahtumia ja vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Lue lisää
Nikkarityylinen vanha koulurakennus

Napialan Wanha Koulu

Yli 120-vuotiaassa, nikkarityylisessä koulurakennuksessa on kaksi yksityistä museota: kaksiluokkainen koulumuseo sekä Lindblomin vanha kauppa. Varsinaisia aukioloaikoja ei ole, mutta varaamalla vierailuajankohdan, pääsee mielenkiintoiselle matkalle muistoihin ja elämyksiin. Koulumuseossa voi tutustua laajaan, opastettuun koulukirja ja -tarvikevalikoimaan ja vanhassa kaupassa voi sukeltaa entisajan kaupan tunnelmaan.

Lue lisää
Kiipula disc golf parking area

Kiipulan Frisbeegolfrata

Kiipulan ympäristössä on 17-väyläinen frisbeegolfrata. Rata alkaa Sahanmäentien varresta, Guest Housen parkkipaikan välittömästä läheisyydestä. Väylät on rakennettu mäntykangasmetsään ja radan maasto on pääsääntöisesti helppokulkuista ulkoilureitin varrelle toteutetulla radalla. Radan käyttö on maksutonta, mutta omat pelivälineet mukaan. Huomioithan myös muut alueella liikkujat. Heittelet omalla vastuullasi.

Lue lisää
View from the hill top at Lastujärvi disc golf

Lastujärven Frisbeegolfrata

Aivan Turengin tuntumassa luonnonkauniilla paikalla Lastujärven rantamaastoissa kulkeva uusi,18-väyläinen metsärata terästettynä muutamalla puistoväylällä. vuonna 2020 käyttöön otettu rata. Radan käyttö on maksutonta, mutta omat pelivälineet mukaan. Huomioithan myös muut alueella liikkujat. Heittelet omalla vastuullasi.

Lue lisää
Wild raspberry

Metsäretki Tervakoskella

Tervakoski sijaitsee 80km Helsingistä keskellä laajoja metsä-alueita. Heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin marjasesonki on parhaimmillaan, myöhemmin syksyllä sienet. Menemme metsään muutaman tunnin retkelle ja poimimme sitä, mitä kulloinkin on tarjolla tai teemme pitkän kävelylenkin muuten vaan. On myös mahdollista käydä kävelemässä Laurinmäen 9km luontopolku.

Lue lisää
Naistrio soittaa konsertissa.

Janakkalan Musiikkipäivät

Janakkalan musiikkipäivien konserttisarja on jo yli 30 vuotta tuonut säveliä Janakkalan kevääseen. Maaliskuisten konserttien tyylilaji vaihtelee klassisesta kamarimusiikista suuren yleisön tuntemiin populaarimusiikin suosikkeihin ja lastenkonsertteihin.

Lue lisää
Janakkalan barokin konsertti käynnissä Pyhän Laurin kirkossa

Janakkalan Barokki

Janakkalan Barokki viikonloppu on vanhan musiikin juhlaa Helsingin Barokkiorkesterin johdolla! Festivaalin sydän on Pyhän Laurin kirkko ainutlaatuisine urkuineen, mutta tapahtumapaikkoja on useita. Kansanmusiikki-ilta on täynnä tunnelmaa Laurinmäen Keltaisella talolla. Lasten barokki tutustuttaa vanhaan musiikkiin iloisen kepeällä otteella. Janakkalan Barokki soi vuosittain juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

Lue lisää
Puuhanalle hyppii trampoliinissa.

Puuhamaa

Vesipuistossa on liukua ja allasta joka lähtöön. Hurjapäisimmät kastuvat Kreisikourussa tai Rafting-liukumäessä. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat paistatella päivää rengasjoessa tai aurinkotuolissa, tai lämmitellä höyrysaunassa.
Veneet ja moottoriradat tarjoavat vauhdin hurmaa ja laineiden liplatusta isoille ja pienille puuhailijoille. Autoratoja löytyy kaikenikäisille kaikkein pienimmille tarkoitetuista Sähköautoista F1-autorataan.
Vesipuiston, veneiden ja moottoriratojen lisäksi Puuhamaa on pullollaan myös kaikkea muuta hauskaa tekemistä. Puuhaa riittää aamusta iltaan!

Linkki nettisivuille
Old windmill in Laurinmäki.

Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue

Viehättävällä Laurinmäellä yhdistyvät luonto, historia ja eläväinen nykypäivä. Torpparimuseo, luontopolku, jonka varrelta löytyy upea kyläyhdistyksen laavu, kesäkahvila ja tapahtumia. Museo ja kahvila ovat avoinna kesällä, mutta alueella voi vapaasti retkeillä ympäri vuoden. Janakkalan joulu avataan vuosittain Laurinmäellä.

Linkki nettisivuille
Ida Ahlbering museon julkisivua

Ida Aalberg-museo

Ida Aalberg-museo sijaitsee Janakkalassa Leppäkoskella koulun ja radan välissä.
Leppäkosken ratamestarin talo on täydellinen harvinaisuus rautatierakennusten joukossa. Se on vanhimman radan ensimmäisen vaiheen aikana rakennettu ja siellä asui jo v.1862 silloinen ratamestari Antti Ahlberg. Hän oli tulevan suuren diivan, näyttelijä Ida Aalbergin isä.

Museo on avoinna kesällä erikseen ilmoitettavan ajan sekä tilauksesta ryhmille. Katso tarkemmat aukioloajat museon nettisivuilta.

Nettisivuille
Hevosia laitumella.

Koivuniemen talli

Tallimme tarjoaa ratsastusta ja elämyksiä maaseudun rauhassa, upeissa maalaismaisemissa Kanta-Hämeessä.

Ratsastuksen lisäksi meiltä voi tilata elämysviikonloppuja tai esimerkiksi työpaikan virkistyspäiviä täydellä ylläpidolla. Omassa rannassa voi myös saunoa ja lämmitellä 12 hengen paljussa. Poreallaskin päätaloltamme löytyy.

Majoitustiloja löytyy erilaisiin tarpeisiin. 12-hengen leirimökki, rannassa pikkumökkejä ja tunnelmallinen takkahuone päätalossa tarjoavat majoitustilat isommallekin porukalle.

Nettisivuille.

Turengin ratsastuskoulu

Turengin Ratsastuskoulun palveluista löydät ratsastustunteja, -leirejä, lajivalmennusta ja hevosaiheista toimintaa kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille.

Ratsastuskoulu sijaitsee Janakkalassa, Mallinkaisten idyllisessä maalaismaisemassa.

Käytössä meillä on kivat ponit ja miellyttävät hevoset. Järjestämme säännöllisesti hevosaiheisia tapahtumia ja harjoituskilpailuita. Ratsastuskoululla harrastetaan aktiivisesti myös Working Equitationia.

Linkki nettisivuille.