Janakkalan kunta on uuden äärellä kuntahistorian suurimman mullistuksen, hyvinvointialueuudistuksen jälkeen. Minkälainen identiteetti meillä on? Miltä Janakkala tuntuu, näyttää, maistuu ja tuoksuu?

Kaikille avoimen kuntalaiskyselyn kooste.

Kumppanuuspöydän aikataulut ja työpajojen teemat.

Kumppanuuspöytä pohtii Janakkalan identiteettiä sekä sen päälle rakentuvaa ilmettä ja markkinointia. Työskentely kestää koko kevään sisältäen neljä etätapaamista (19.1.2023 klo 16:30-18:30, 16.2.2023 klo 16:30-18:30, 20.4.2023 klo 16:30-18:30 ja 11.5.2023 klo 16:30-18:30), välityöskentelyä ja kaikkia kuntalaisia koskevan kyselyn. Kumppanuuspöydän jäseninä on joukko asiasta kiinnostuneita, työskentelyyn mukaan ilmoittautuneita kuntalaisia, kunnan viestintäpäällikkö, viestintäsuunnittelija ja kulttuurituottaja, kunnan uuden graafisen ilmeen toteuttajaksi valittu mainostoimisto Precis, ilvesmaskotin piirtäjä Wallu Vaalio sekä Maahenki Oyn fasilitaattorit.

Ensimmäisessä tapaamisessa tammikuussa keskustelujen ja tehtävien myötä nousi pinnalle oheiset neljä teemaa.

Ollaan rohkeita ja upeita 

Miekkamiehen mailla on pitkä ja komea historia, josta ammentaa, ritaritason touhua, jota tukee mielenkiintoiset arkeologiset löydökset. Janakkalan poluilla on kuljettu kauan, tarinoita riittää. Ehkä Janakkalasta voisi saada jatkossa ritarin arvonimen? Ei muutenkaan hissutella, löytyyhän Kalpalinnasta myös Etelä-Suomen Alpit.

Vaihdetaan näkökulmaa

Epäkohta tai ikävän näköinen paikka tai asia. Voisiko niitä kääntää vahvuudeksi? Kenties pilke silmäkulmassa. Kaikki on kuitenkin kiinni vinkkelistä, jolla asiaa tarkastelee.

Intoilu, hulluttelu

Janakkalassa on helppo hullutella, intoilla ja hurahtaa monipuoliseen tekemiseen. Näissä puheissa korostuu janakkalalaisuus toimijana; intoilijana, kyläilijänä, heppahulluna, autohommiin hurahtajana jne…

Place to be- Janakkala hyvän arjen paikkana

Voiko hyvillä palveluilla erottautua? Kun on lähellä kaikkea, on helppo mm. sähköautoilla. Voisiko liikkuvia palveluja kehittää ja näin tehdä Janakkalasta parhaan asuinpaikan? Asumisen helppouteen liittyy sijainti, palvelut ja luonto, myös kylien vahvat identiteetit.

Ensimmäisen työpajan pohdintoja Janakkalasta (PDF)

Työskentelyä ohjaa Maaseudun Sivistysliiton omistama Maahenki Oy

Tutustu kumppanuuspöytätyöskentelyyn.

Joutsenniemi Leena

viestintäpäällikkö
Konsernipalvelut, Viestintä ja markkinointi

Viestintä, markkinointi, matkailu, tapahtumat, yhdistysyhteistyö.

Juttilantie 1, 14200 Turenki