Voit selata alueen työpaikkoja Työmarkkinatorista

Avoimia työpaikkoja Janakkalan kunnalle löytyy kuntarekryn sivulta

Kun olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi (tai työttömyytesi jatkuu ja palvelutarpeesi arvioidaan uudelleen) keskustele omavalmentajasi kanssa, tarvitsetko työn saamiseksi palkkatukea. Pidempään työttömänä oleville työnhakijoilla on mahdollisuus ilmoittaa halustaan palkkatuettuun työhön ja se kirjataan omiin tietoihisi.

Palkkatuki on 50 % tai 70 % riippuen siitä, onko kyseessä ammatillisen osaamisen puuttuminen vaiko alentunut työkyky (esim. B-lausunto).

Janakkalan kunnalla palkkatuettu työsuhde voi olla joko kunnan omassa yksikössä ja/tai yrityksen työnjohdon alla. Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla korvataan työnantajalle osa palkkauskustannuksista. Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea vain työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautuneen henkilön palkkaamiseen ja se on haettava ennen työsuhteen alkamista. Mikäli saat työpaikan, pyydä työnantajaa jättämään palkkatukihakemus työnantajan Oma asioinnissa tai paperilla hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Myönteisen päätöksen jälkeen työsuhde voi alkaa.

Jos tarvitset työnhakusi tueksi työnantajalle näytettävän todistuksen palkkatukimahdollisuudesta, sinun on mahdollista saada palkkatukikortti. Kortti on voimassa kolme kuukautta kerrallaan. Voit myös tulostaa Oma asioinnista työllistymissuunnitelmasi, joka toimii ”palkkatukikorttina.”

Lue lisää palkkatuesta

Työllisyyspalvelut tekevät myös työntekijän siirtoja yrityksen työnjohdon alaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että yhteistyössä työnhakijan ja yrityksen kanssa räätälöidään työsuhde, jonka tavoite on edistää työnhakijan jatkotyöllistymistä kunnan palkkatuetun työsuhteen jälkeen

Lisätietoja tästä palvelusta saat kunnan omavalmentajilta sekä työllisyyskoordinaattorilta.