Janakkalan kunta tarjoaa monipuolisesti palveluja ja tukea pidempään työnhakijoina olleille kunnan työttömille työnhakijoille. Kunnan työllisyys-, nuoriso-, terveys- ja sosiaalipalveluissa on tarjolla tukea jokaiselle asiakkaalle tarpeiden mukaan.

Työllisyyspalvelut tekevät yhteistyötä kunnan muiden yksiköiden sekä Kelan ja alueen oppilaitosten kanssa, jos työhön pääsy edellyttää muita palveluja, kuten esimerkiksi erilaisia valmennuksia. Jokaiselle työllisyyspalvelujen asiakkaalle voidaan räätälöidä yksilöllinen ratkaisu.

Työkaluja kohti työelämää

  • palkkatuki
  • työkokeilu
  • koulutussopimus
  • oppisopimus
  • valmennukset ja ohjaukset sekä ostopalvelut

Lue lisää osiosta Osaamisen kehittäminen

Teemme vahvaa yhteistyötä Hämeenlinnan ja Hattulan sekä alueen oppilaitosten ja Kelan kanssa.

Henkilökohtaiset valmennuskurssit

Kiinnostaako yrittäminen vai tarvitsetko mahdollisesti pientä jeesiä työnhakuun tai hankalaan elämäntilanteeseen? Tarjoamme erilaisia räätälöityjä kursseja palveluntuottajien kautta. Kysy lisää omavalmentajaltasi!

Tutustu uuteen alaan -palvelun tavoitteena on tarjota mahdollisuus tutustua uuteen alaan, työtehtäviin sekä alan vaatimuksiin. Palvelun tavoitteena on lisäksi tukea työhön paluuta ja tätä kautta kartoittaa ammatillisen osaamisen kehittämisen tarpeet, tukea vuorovaikutustaidoissa, työnhakutaidoissa sekä vahvistaa työelämävalmiuksia. Palvelun aikana haetaan avoimia työpaikkoja aktiivisesti (vähintään 4 työhakemusta/palvelu). Palvelu toteutetaan sinun yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti. Palvelun aikana kartoitetaan myös koulutustarpeita ja mahdollisuuksia sekä varmistetaan jatkopolku.

Työhön paluun tueksi -palvelun tavoitteena on tukea työllistymisvalmiuksien kehittymistä aidossa työympäristössä. Palvelu toteutetaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti, jolloin kehittämiskohteina voivat olla mm. työssä tarvittavat ammatilliset valmiudet, ammatillisen osaamisen kasvattaminen, vuorovaikutustaidot tai muut työelämävalmiudet. Palvelun aikana kartoitetaan myös koulutustarpeita ja mahdollisuuksia, millä luodaan uusia ratkaisuja yritysten osaavan työvoiman saatavuuteen. Palveluntuottaja saa asiakkaan ja TE-toimiston suostumuksella kokeilla edelleensijoittamista.

Tarvitsetko henkilökohtaista tukea ja ohjausta henkisen, fyysisen tai sosiaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi?

Tavoitteenamme on auttaa sinua:

  • Kehittämään itsetuntemustasi ja vahvistamaan hyvinvointiasi erityisesti arkisissa tilanteissa.
  • Saamaan ohjausta oman hyvinvoinnin rakentamisessa ja luottamusta omiin vahvuuksiisi työ- tai koulutuspolun suunnittelussa.
  • Ymmärtämään hyvinvoinnin laaja-alaisuuden ja tiedostamaan, mitkä asiat parantavat sinun omaa hyvinvointiasi.

Nämä tavoitteet auttavat sinua valmistautumaan ja etenemään kohti työllistymistä tai opintoja omien voimavarojesi pohjalta.

Työnhaun tehotreenissä keskitymme aktiiviseen työnhakuun ja tavoitteenamme on löytää juuri sinulle sopiva työpaikka. Palvelun aikana mietimme yhdessä kanssasi työtehtävät, joita olet hakemassa ja harjoittelemme erilaisia työhaastattelutilanteita. Pääpaino on kuitenkin itse työnhaussa, jota teemme yhdessä palveluntuottajan kanssa.

Mikäli et löydä työpaikkaa tämän palvelun aikana, älä huoli. Saat vähintään uusia oppeja työnhakemisesta ja energiaa itsenäiseen työnhakuun. Pyrimme tarjoamaan sinulle arvokasta tietoa ja työnhakutaitoja, joita voit hyödyntää tulevissa työnhakutilanteissa.

Huomaathan, että tässä palvelussa emme päivitä työnhakuasiakirjoja eli CV:tä.

Koutsi-palvelun tavoitteena on tukea fyysistä, henkistä sekä sosiaalista hyvinvointia sekä auttaa löytämään uusia tuttavuuksia ja rakentamaan verkostoja. Palvelun aikana fyysinen kunto paranee ja säännöllinen arkirytmi vahvistuu. Palveluun kuuluu myös tutustuminen erilaisiin olemassa oleviin vapaa-ajanpalveluihin.

Irti veloista ja arkitalous haltuun -palvelun tavoitteena on selvittää velka- ja taloustilanne sekä tehdä suunnitelma ja tarvittavat toimenpiteet velka-asioiden hoitamiseksi. Velka- ja taloustilannetta selvitetään käytännön tasolla (esim. erääntyneiden laskujen käsittely ja maksusuunnitelman tekeminen). Palvelussa tehdään tavoitteellinen taloudenhallinnan suunnitelma, jonka toteuttamista tuetaan alkuun.

Yrittäjän asenne –palvelun tavoitteena on, että opit tunnistamaan omat vahvuutesi ja mahdollisuutesi yrittäjyyden polulla. Tavoitteena on vahvistaa yrittäjämäistä asennetta, tukea oman osaamisesi hyödyntämistä pienimuotoisessakin yritystoiminnassa ja auttaa havaitsemaan missä olet hyvä ja miten sitä taitoa voisi hyödyntää muuallakin kuin palkkatyössä. Opit palvelun avulla hyödyntämään taitojasi siten, että pystyt perustamaan tulevaisuudessa esim. pienimuotoisen osa-aikaisen yrityksen ellet jopa ryhtymään täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Saat helppoja neuvoja oman elintilasi siisteyden ylläpitämiseen ja omaisuudestasi huolehtimiseen. Opit käytännölliset niksit ylläpitosiivoukseen ja irtaimen tavaran järjestelyyn.