Näkemisen arvoisia paikkoja ja kokemisen arvoisia tapoja viettää vapaa-aikaa.

Janakkalan luontokohteet on koottu omaksi kokonaisuudekseen.

Puuhamaa

Vesipuistossa on liukua ja allasta joka lähtöön. Hurjapäisimmät kastuvat Kreisikourussa tai Rafting-liukumäessä. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat paistatella päivää rengasjoessa tai aurinkotuolissa, tai lämmitellä höyrysaunassa.
Veneet ja moottoriradat tarjoavat vauhdin hurmaa ja laineiden liplatusta isoille ja pienille puuhailijoille. Autoratoja löytyy kaikenikäisille kaikkein pienimmille tarkoitetuista Sähköautoista F1-autorataan.
Vesipuiston, veneiden ja moottoriratojen lisäksi Puuhamaa on pullollaan myös kaikkea muuta hauskaa tekemistä. Luiskahda liukuun, loikkaa Loopsteriin tai ihastu ilmamäkeen. Puuhaa riittää aamusta iltaan!

Vähikkäläntie 11

12400 Tervakoski

Puh. 0197748100

info.puuhamaa@puuhagroup.com Kohteen kotisivut

Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue

Viehättävällä Laurinmäellä yhdistyvät luonto, historia ja eläväinen nykypäivä. Torpparimuseo, luontopolku, jonka varrelta löytyy upea kyläyhdistyksen laavu, kesäkahvila ja tapahtumia. Museo ja kahvila ovat avoinna kesällä, mutta alueella voi vapaasti retkeillä ympäri vuoden. Janakkalan joulu avataan vuosittain Laurinmäellä.

Hakoistentie 371

14240 Turenki

Puh. 036801280

Kohteen kotisivut
Laurinmäen punainen tuulimylly.

Ida Aalberg -museo

Ida Aalberg-museo sijaitsee Janakkalassa Leppäkoskella koulun ja radan välissä.
Leppäkosken ratamestarin talo on täydellinen harvinaisuus rautatierakennusten joukossa. Se on vanhimman radan ensimmäisen vaiheen aikana rakennettu ja siellä asui jo v.1862 silloinen ratamestari Antti Ahlberg. Hän oli tulevan suuren diivan, näyttelijä Ida Aalbergin isä.

Museo on avoinna kesällä erikseen ilmoitettavan ajan sekä tilauksesta ryhmille. Katso tarkemmat aukioloajat museon nettisivuilta.

Leppäkoskentie 400

12380 Leppäkoski

Puh. 036801280

Kohteen kotisivut

Pyhän Laurin kirkko

Kirkko on viimeisin Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista ja se on vihitty käyttöön ilmeisesti 19. syyskuuta 1520. Kirkon rakennuttajana pidetään Åke Tottia, joka oli tuohon aikaan Hämeen linnan isäntänä. Kirkon itäpäädyssä on edelleen nähtävissä kolme Tott-suvun vaakunaa.

Kirkko on kesäisin avoinna mm. tiekirkkona.

Hakoistentie 345

14240 Janakkala

Kohteen kotisivut

Janakkalan Tietokonemuseo

Janakkalan Tietokonemuseo on kenties laajin yksityinen alan museo Suomessa - ja ainoa, jossa useimmat esillä olevat laitteet ja ohjelmat myös toimivat.
Esillä ovat mm. kaikki Suomessa 1980-luvulla kokeillut Bildschirmtext-Minitel-Prestel ym. videotex-laitteistot.

Kaikki tässä museossa on varmasti viime vuosituhannelta!

Vehmaistentie 65

12450 Vähikkälä

Puh. 0405061105

olavi.kanervisto@mensa.fi Kohteen kotisivut

Kalpalinna Xtreme Sport Centre

Laskettelua, maastopyöräilyä, enduroa, maastohiihtoa, juoksua. Näitä kaikkia voit harrastaa uudistuneessa Kalpalinnassa!

Kalpalinnantie

14200 Turenki

Puh. 0503226122

info@kalpalinna.fi Kohteen kotisivut
Maastopyöräilijä kesäisen Kalpalinnan rinteen harjalla.

Hyvikkälän kauppamuseo

Kauppamuseo, Nostalgiabensis, kahvila ja tehtaanmyymälä sijaitsevat Hyvikkälän entisen koulun pihapiirissä. Museon komeasta kokoelmasta löytyy esineitä ja tuotteita 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti. Avoinna tilauksesta sekä kesäsunnuntaisin syyskuun loppuun klo 12-17. Yhteydenotot puhelimitse. Vapaa pääsy.

Jokirannanpolku 9

14240 Janakkala

Puh. 0449802027

Napialan Wanha Koulu

"Vanhemmille vierailijoille matka koulumuistoihin ja nuorille kävijöille ikimuistoinen retki entisiin kouluaikoihin…"

Tee retki koulumuseoomme!
Otamme ryhmiä vastaan touko- ja kesäkuussa sekä elo- ja syyskuussa.

Varaa ajoissa luokka-, päiväkoti- tai eläkeläisryhmän vierailuaika! Vierailun yhteydessä mahdollisuus myös kahvitukseen tai vellilounaaseen.

Melkkolantie 242

12400 Tervakoski

Puh. 0405631913

paivi.hakoma@gmail.com Kohteen kotisivut

Suurisuo

Noin 13 kilometriä Turengista sijaitseva Suurisuo on valtakunnallisestikin arvokas suo. Suurisuosta pääosa on keidassuota, jonka keskiosa on koholla reunoihin verrattuna. Suurisuolla on paikoin myös aapasuomaisia piirteitä. Suurisuolla on pitkospuureitti sekä lintutorni. Suurisuosta on kerrottu yksityiskohtaisesti sen omilla nettisivuilla.

Suurisuo

14200 Turenki

Kohteen kotisivut

Frostagloss

Pieni islanninhevostalli upeiden harjumaastojen äärellä. Talli tarjoaa maastoratsastusta ja monipuolisia hetkiä hevosten parissa.Voit tulla kokeilemaan miltä ratsastaminen issikan selässä tuntuu tai tulla omassa rauhassa tutustumaan hevoseen

14200 Turenki

Puh. 0401663766

frostagloss@gmail.com Kohteen kotisivut
islanninhevosia talvisessa koivikossa.

Turengin Ratsastuskoulu

Turengin Ratsastuskoulun palveluista löydät ratsastustunteja, -leirejä, lajivalmennusta ja hevosaiheista toimintaa kaiken tasoisille ja ikäisille ratsastajille.

Ratsastuskoulu sijaitsee Janakkalassa, Mallinkaisten idyllisessä maalaismaisemassa.

Helsingistä alle 100km, Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä n. 30km

Käytössä meillä on kivat ponit ja miellyttävät hevoset. Järjestämme säännöllisesti hevosaiheisia tapahtumia ja harjoituskilpailuita. Ratsastuskoululla harrastetaan aktiivisesti myös Working Equitationia.

Mallinkaistentie 279

14200 Janakkala

Puh. 0449899730

a.ratsastuskoulu.turenki@gmail.com Kohteen kotisivut
Kaksi ponia ratsastajineen kentällä

Koivuniemen talli

Tallimme tarjoaa ratsastusta ja elämyksiä maaseudun rauhassa, upeissa maalaismaisemissa Kanta-Hämeessä.

Ratsastuksen lisäksi meiltä voi tilata elämysviikonloppuja tai esimerkiksi työpaikan virkistyspäiviä täydellä ylläpidolla. Omassa rannassa voi myös saunoa ja lämmitellä 12 hengen paljussa. Poreallaskin päätaloltamme löytyy.

Majoitustiloja löytyy erilaisiin tarpeisiin. 12-hengen leirimökki, rannassa pikkumökkejä ja tunnelmallinen takkahuone päätalossa tarjoavat majoitustilat isommallekin porukalle.

Lähdelammintie 176

13430 Janakkala

Puh. 0505922493

niina@koivuniementalli.fi Kohteen kotisivut
Hevosia laitumella.

Pauninmaa

Nykypäivän elämä on kiireistä ja hektistä - mikä osaltaan on vieraannuttanut ihmistä luonnosta. Luontokohde Pauninmaalla sinulla on mahdollisuus tulla viettämään hetkiä luonnonrauhaan, ihailemaan mahtavia kalliomaisemia, peltojen vehreyttä ja pysähtyä kuuntelemaan hiljaisuuden ylellisyyttä. Yhdessä luonnosta nauttien ja vaikka leikkimielisten kisailujen myötä keräämme porukalla virtaa huomispäivän jaksamiseen!

Maantieteellisesti alue sijaitsee Janakkalan Rehakassa, kohtuullisten ajomatkojen päässä kaikista Etelä-Suomen suuremmista kaupungeista.

Metsäläntie 120

12400 Tervakoski

Puh. 0505257037

pauninmaa@gmail.com Kohteen kotisivut