Näkemisen arvoisia paikkoja ja kokemisen arvoisia tapoja viettää vapaa-aikaa.

Janakkalan luontokohteet on koottu omaksi kokonaisuudekseen.

Pyhän Laurin kirkko

Kirkko on viimeisin Hämeen keskiaikaisista kivikirkoista ja se on vihitty käyttöön ilmeisesti 19. syyskuuta 1520. Kirkon rakennuttajana pidetään Åke Tottia, joka oli tuohon aikaan Hämeen linnan isäntänä. Kirkon itäpäädyssä on edelleen nähtävissä kolme Tott-suvun vaakunaa.

Kesällä 2017 Pyhän Laurin kirkko on avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten 18.6.-6.8.2017 su-pe klo 11-16. Tervetuloa!
Kirkko on suljettu, lauantaisin, juhannusaattona 23.6., 30.6.-5.7. sekä sunnuntaina 9.7.

Hakoistentie 345

14240 Janakkala

Kohteen kotisivut

Janakkalan Tietokonemuseo

Janakkalan Tietokonemuseo on kenties laajin yksityinen alan museo Suomessa - ja ainoa, jossa useimmat esillä olevat laitteet ja ohjelmat myös toimivat.
Esillä ovat mm. kaikki Suomessa 1980-luvulla kokeillut Bildschirmtext-Minitel-Prestel ym. videotex-laitteistot.

Kaikki tässä museossa on varmasti viime vuosituhannelta!

Vehmaistentie 65

12450 Vähikkälä

Puh. 358405061105

olavi.kanervisto@mensa.fi Kohteen kotisivut

Pauninmaa

Pauninmaa Ky on perustettu vuonna 1987 - alkujaan suunnitelmissa oli lomakylän rakentaminen Pauninmaan omaleimaisiin maisemiin. Aikojen saatossa perustaja Veikko Liimatainen päätyi ideoimaan ja rakentamaan alueesta luontoelämyskohdetta.

Maantieteellisesti alue sijaitsee Janakkalan Rehakassa, kohtuullisten ajomatkojen päässä kaikista Etelä-Suomen suuremmista kaupungeista.

Metsäläntie 120

12400 Tervakoski

Puh. 358505257037

pauninmaa@gmail.com Kohteen kotisivut

Puuhamaa

Vesipuistossa on liukua ja allasta joka lähtöön. Hurjapäisimmät kastuvat Kreisikourussa tai Rafting-liukumäessä. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat paistatella päivää rengasjoessa tai aurinkotuolissa, tai lämmitellä höyrysaunassa.
Veneet ja moottoriradat tarjoavat vauhdin hurmaa ja laineiden liplatusta isoille ja pienille puuhailijoille. Autoratoja löytyy kaikenikäisille kaikkein pienimmille tarkoitetuista Sähköautoista F1-autorataan.
Vesipuiston, veneiden ja moottoriratojen lisäksi Puuhamaa on pullollaan myös kaikkea muuta hauskaa tekemistä. Luiskahda liukuun, loikkaa Loopsteriin tai ihastu ilmamäkeen. Puuhaa riittää aamusta iltaan!

Vähikkäläntie 11

12400 Tervakoski

Puh. 358197748100

info.puuhamaa@puuhagroup.com Kohteen kotisivut

Peltola Golf

Vuonna 1991 perustettu Peltola Golf sijaitsee eteläisessä Janakkalassa Löyttymäen kylässä keskellä kaunista hämäläistä perinnemaisemaa.
Kentän suunnittelijat ovat onnistuneet luomaan yhden Suomen mielenkiintoisimmista yhdeksänreikäisistä kentistä osittain kauniiseen jokilaaksoon ja osittain ylängölle. Kenttä tarjoaa kaiken tasoisille ja -ikäisille pelaajille sekä haasteita että onnistumisen iloa.
Harjoitteluolosuhteemme ovat erinomaiset: range, jossa lyöntiharjoittelu tapahtuu aina ruoholta, on 250 metriä pitkä. Meillä on myös putti- ja pitching viheriöt sekä bunkkeri hiekkaesteharjoittelua varten.

Löyttymäentie 571

14200 Turenki

Puh. 358403545522

toimisto@peltolagolf.com Kohteen kotisivut

Kalpalinna since 1939

Calpis Ski Center (hiihtokeskus; 10 rinnettä ja hissiä, ravintola, kahvio, välinevuokraamo, -myymälä ja -huolto sekä hiihtokoulu),
Calpis Bike Park (alamäkipyöräilykeskus; 36 reittiä, 3 hissiä, kahvio ja välinevuokraamo)
Calpis Caravan Center (sf-caravanalue; 60 vaunupaikkaa ja kaikki peruspalvelut)

Kalpalinnantie

14200 Turenki

info@kalpalinna.com Kohteen kotisivut

Laurinmäen luonto- ja museoalue

Viehättävällä Laurinmäellä yhdistyvät luonto, historia ja eläväinen nykypäivä. Torpparimuseo, luontopolku, jonka varrelta löytyy upea kyläyhdistyksen laavu, kesäkahvila ja tapahtumia. Museo ja kahvila ovat avoinna kesällä, mutta alueella voi vapaasti retkeillä ympäri vuoden. Janakkalan joulu avataan vuosittain Laurinmäellä. Lähellä sijaitsee myös Hakoisten Linnavuori.

Hakoistentie 371

14240 Turenki

Puh. 036801280

Kohteen kotisivut

Hyvikkälän kauppamuseo

Kauppamuseo, kahvila ja tehtaanmyymälä sijaitsevat Hyvikkälän entisen koulun pihapiirissä. Museon komeasta kokoelmasta löytyy esineitä ja tuotteita 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti. Avoinna tilauksesta sekä kesäsunnuntaisin syyskuun loppuun klo 12-17. Yhteydenotot puhelimitse. Vapaa pääsy.

Jokirannanpolku 9

14240 Janakkala

Napialan Wanha Koulu

Koulumuseo ja mainioita tapahtumia (pääsiäinen, syksy, joulu) hurmaavassa vanhassa koulumiljöössä. Koulumuseovierailuista sovitaan etukäteen, tapahtumissa avoimet ovet.
Vierailuohjelmaksi valittavana on erilaisia vaihtoehtoja museotunneista lehmäpäivään. Jos valmiista tarjonnasta ei kuitenkaan löydy tarkoitukseesi sopivaa, ota yhteyttä ja kerro toiveesi! Museovierailujen yhteydessä on mahdollista nauttia omia eväitä joko luokassa, kodassa tai museon piha-alueella. Alueella on grillausmahdollisuus sekä siistit ulkovessat.

Melkkolantie 242

12400 Tervakoski

paivi.hakoma@gmail.com Kohteen kotisivut

Suurisuo

Noin 13 kilometriä Turengista sijaitseva Suurisuo on valtakunnallisestikin arvokas suo. Suurisuosta pääosa on keidassuota, jonka keskiosa on koholla reunoihin verrattuna. Suurisuolla on paikoin myös aapasuomaisia piirteitä. Suurisuolla on pitkospuureitti sekä lintutorni. Suurisuosta on kerrottu yksityiskohtaisesti sen omilla nettisivuilla.

Suurisuo

14200 Turenki

Kohteen kotisivut