Leppäkosken Puujoen silta joelta päin kuvattuna.

Leppäkoski

Leppäkoskella on pitkä ja rikas historia, joka huokuu kylän vanhoista rakennuksista, tiilitehtaista ja uljaista maisemista sekä monipuolisesta kulttuuri- ja yhdistystoiminnasta, johon lukeutuu urheiluseuroja, harrastajateatteria ja torvisoittokuntaa – vielä tänäkin päivänä.

Leppäkoski on n. 450 henkilön asuttama maalaiskylä, jossa palvelut ovat pikku hiljaa loppuneet. Koulu toimii edelleenkin elinvoimaisena keskellä kylää. Leppäkosken koulu ja Haukankallion erityiskoulu tarjoavat lämminhenkistä opetusta n. 100 lapselle ja nuorelle. Aikuiset suuntaavat töihin Janakkalan muihin osiin tai lähikuntiin ja jopa pääkaupunkiseudulle asti. Kylällä toimii myös muutamia yrityksiä.

Virkistysmahdollisuuksia tarjoavat valaistu pururata, latureitit Kiipulaan, Turenkiin ja Tervakoskelle, Rahitun lampi ja harjuinen maasto sekä kesällä Puujoki, jossa uidaan ja veneillään.

Vanhojen kauniiden talojen rinnalle on saatu Stoltinkorven asuntoalue, jonne on kohonnut uusia omakotitaloja.

Kylällä toimii kaksi aktiivista yhdistystä: Leppäkosken kyläseura ja Leppäkosken Woima toteuttaen tapahtumia, juhlia ja erilaisia harrasteryhmiä. Kylän kohtaamispaikka on Woiman talo, jossa on järjestetty monet juhlat ja tapahtumat, ja nautittu teatteriesityksistä jo lähes 100 vuotta.

Tutustu Leppäkoskeen VirtuaaliJanakkalassa

Tutki, käännä, väännä, paina, eksy ja löydä! Klikkaa sisään »