Janakkalan kunnan nettisivut uudistettiin alkuvuodesta 2023. Saavutettavuutta ei ole uudistuksen jälkeen vielä arvioitu. Sivujen tekninen toteuttaja on sopimuksessa sitoutunut toimittamaan teknisiltä vaatimuksiltaan AA-tason sivuston. Uudistuksen yhteydessä olemme kiinnittäneet huomioita sivuston tekniseen sekä sisällön saavutettavuuteen. Vuoden 2023 aikana arvioimme sivuston nykyisen saavutettavuustason ja päivitämme saavutettavuusselosteen ajan tasalle. Saavutettavuusseloste tulee koskemaan Janakkalan kunnan verkkosivustoa sekä samalla julkaisujärjestelmällä toteutettuja erillissivustoja:

Yllä mainittujen sivustojen saavutettavuudesta vastaa Janakkalan kunta. Sivustojen tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy ja sivustot on tehty WordPress -julkaisujärjestelmällä.

Olemme sitoutuneet kehittämään verkkopalvelumme saavutettavuutta. Teemmekin jatkuvaa kehitystä saavutettavuuden parantamiseksi. Olemme laatineet saavutettavuusohjeet sekä järjestäneet koulutuksia nettisivujen päivittäjille. Lisäksi olemme järjestäneet sisäisiä koulutuksia saavutettavien asiakirjojen tuottamisesta ja kannustaneet koko henkilöstöä suorittamaan verkkokoulutuksen saavutettavista asiakirjoista. Tarjolla on ollut myös virkakielen koulutusta ja kiinnitämmekin huomiota tekstien ymmärrettävyyden parantamiseen.

Huomioitavaa

Sivustolla noudatetaan periaatetta, että sivuston sisäiset linkit avautuvat samaan välilehteen, tiedostot sekä ulkoiset linkit uuteen välilehteen.

Vaihtoehtoiset asiointitavat

Jos et pysty hoitamaan asiaasi palvelulla tai etsimäsi materiaali ei löydy saavutettavana, ota yhteyttä meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@janakkala.fi tai puhelimitse 03 680 1225 (arkisin klo 8–15).

Saavutettavuuspalaute -ja kantelu

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Saavutettavuutta koskevaa palautetta kyselyitä, puutteita ja kehitysehdotuksia voit antaa alla olevalla lomakkeella.

Saavutettavuuspalaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen nettisivuillamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

  • Jos haluat että sinuun otetaan yhteyttä, niin jätäthän yhteystietosi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian, viimeistään 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lampsijärvi Heidi

viestintäsuunnittelija
Konsernipalvelut, Viestintä ja markkinointi
Juttilantie 1, 14200 Turenki