Pirttimäen asuinalueen taloja.

Turenki on Janakkalan suurin taajama ja hallinnollinen keskus, siellä asuu reilu 7400 janakkalalaista. Turengin kasvamiseen on vaikuttanut olennaisesti Suomen vanhin rautatieyhteys Helsingistä Hämeenlinnaan. Paikallisjunat kuljettavat tänäkin päivänä monet turenkilaiset töihin niin Helsingin kuin Tampereen suuntaan, joskin itse kauniissa puisessa asemarakennuksessa toimii nykyään ravintola.

Moottoritielle Turengin liittymään on vuonna 2021 valmistunut uusi eritasoliittymä, jossa linja-autoliikenteen pysäkki sekä liityntäpysäköintialue.
Katso video liittymän käyttöön otosta, ”Uusittu Viralan liittymä HKI-TRE moottoritiellä Janakkalassa otetaan käyttöön 24.11.2021”

Hyvien liikenneyhteyksien vuoksi Turenkiin sijoittui aikoinaan myös jäätelötehdas, jossa edelleen tehdään Pingviini-jäätelöt.

Turengista löytyvät kaikki arjen kaupalliset palvelut, useita päiväkoteja, ala- ja yläkoulu, lukio, liikuntahalli, kirjasto ja terveyskeskus. Uimarantoja on kaksi, joista toisessa ylläpidetään avantoa sulana läpi talven. Vierasvenesatamasta voi veneillä vaikka Tampereelle saakka. Kalpalinnan laskettelukeskuksen komeissa harjumaastoissa kelpaa ulkoilla ympäri vuoden, niin kuin myös valaistuilla ulkoilureiteillä, joilla hiihdetään talvisin ja lenkkeillään kesäisin. Tapahtumia on paljon ympäri vuoden: markkinoita, konsertteja, myyjäisiä, teatteria, urheilukilpailuja, turnauksia ja muita kesätapahtumia.

Tutustu Turengin tontteihin

Janakkalan Kodit vuokraa edullisesti sijaiskodin rakennusprojektin ajaksi. Tontin lunastaneilta emme peri vuokravakuutta.