Retkipaku metäisellä alueella.

Turengin Kevätkarkeloilla 25.5.2024 kokoontuu joukko retkipakuja. Autot ovat yleisön tutustuttavana ja omistajat jututettavina koko tapahtuman ajan klo 11-15.
Tervetuloa, mutta varo, reissukuume voi tarttua!

Jos haluat mukaan omalla reissupakulla, ota yhteyttä: vanlifefinland20@gmail.com

Vihreä reissupaku.

Kaisa & Harrison

Olen Kaisa, 28-vuotias maisema-arkkitehti Helsingistä. Vihreä pakukotini Harrison on Ford Transit L2H3 vuosimallia 2014, ja rakensin sen korona-aikana. Nyt olen asunut pakussa yhteensä 2,5 vuotta, suurimmaksi osaksi Skotlannissa. Teen etätöitä pakusta, ja vapaa-ajalla retkeilen, uin, kiipeilen ja treenaan kamppailulajeja. Pakuelämässä parasta on saada herätä joka aamu uusissa maisemissa. Reissujani voi seurata Instagramissa.

Valkoinen reissupaku.

Teppo

Mä ja Maxi-kissa asutaan täysipäiväisesti pakussa. Päätin rakentaa vanlife-pakun itse vuonna 2020, kun markkinoilla ei ollut mun tarpeita tyydyttäviä retkeilyautoja. Tästä minikodista löytyy muun muassa aurinkopaneelit, tiskikone ja elokuvateatteri.

Työkseni olen tehnyt etätöitä logistiikkainsinöörinä paikkariippumattomasti, joka mahdollistaa matkustelun. Keväällä 2023 perustin yrityksen ja aloin valmistamaan kustomoituja vanlife retkeilyautoja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Farmariauto.

Riikka

Lähdin 50v matkalle yksin. Ensikertaa Eurooppaan ja autolla, jossa ei ole WC  tai sähköjä. Eikä auto ollut uudemmassa päästä. Halusin tehdä jotain erilaista ja saada haaveena ollut matka toteutettua.

Miksi farmari? Vapaus,  saan olla ulkona ,saa kävellä erilaisissa ympäristössä ,saan ihailla luonnon kauneutta, saan tutustua eri maiden kulttuuriin ja taiteisiin. Saan uusia elämyksiä ja kohtaan uusia tuttavuuksia matkalla. Niin ja voin auttaa ja tukea ihmistä, jotka tarvitsevat apuani. Haaveena on saada paku, mutta milloin, sitä en tiedä vielä. Mistä saan rahat? Ja millainen auto?

reissupaku yössä.

Anu ja Tuomas & Kieppi

Me ollaan Anu ja Tuomas  ja meidän paku, Kieppi on meidän liikkuva vapaa-ajan asunto. Vaikka Kieppi on ollut meillä vasta vähän reilu vuoden, olemme reissanneet paljon; Euroopan halki Etelä-Espanjaan ja Lofooteille, sekä tietenkin takaisin.

Me puskaparkkeillaan aina kun voidaan, yleensä metsän, kallion (vuoren) tai veden lähistöllä – silloin maisemat on parhaimmillaan! Me myös kalliokiivetään ja liikutaan ylipäänsä luonnossa, joten puska on senkin takia paras vaihtoehto

Reissupaku mäntymetsässä.

Kim

Kim Öhman, ammattivalokuvaaja ja amatööri seikkailukokki. Reissaan valokuvien perässä pitkin Pohjoismaita kuvaten maisemia ja dokumentoiden elämää tien päällä. Reissukokkaaminen on tärkeä osa elämää.

Nettisivuilleni
Sisäkuva retkipakusta.

Johanna & luomupaku

Luomupaku on vuoden 2014 Ford Transit Jumbo, sisätiloiltaan pitkälti luonnonmateriaaleilla rakennettu matkailuauto. Materiaalina on käytetty paljon puuta, maalit on myrkyttömiä, lattiapinta on hiilletty tummaksi & eristeeksi valikoitui pitkän pohdinnan jälkeen lampaanvilla. Lämmin vesi tulee hanasta, matka-wc toimii etikalla ja aurinkopaneeli huolehtii virrantarpeesta. Auto on tarvittaessa talvilämmin ja palvelee lapsiperheen kesämökkinä, mutta joutaa pari kertaa kesässä myös vuokralle. Projektin idea oli kokeilla käytännössä, kuinka luonnonmukaisen rakentamisen ratkaisut saisi toteutettua matkailuautoformaatissa.

Nettisivuille.
Pariskunta retkipakussa.

Sonja ja Joonatan

Me ollaan Sonja 26v ja Jonatan 28v ja ollaan asuttu nyt kahden vuoden ajan meidän pakukodissa. Me rakennettiin meidän koti 47 päivässä huhti-toukokuussa 2022 ja siitä saakka ollaankin reissattu ympäri Eurooppaa. Eniten aikaa on tullut vietettyä Espanjassa mutta meidän lempparikohteita on Pohjois-Makedonia ja Montenegro.

Miksi me alunperin haluttiin muuttaa autoon? Tietenkin meitä kiinnosti uudet matkakohteet ja itse reissaaminen mutta isoimpana syynä oli se, että meillä meni hermot vuokralla asumiseen ja haluttiin säästää rahaa omaa kotia varten. No onko tässä kahdessa vuodessa sitten rahaa säästynyt? No ei ole, mutta niin uskomattomia kokemuksia rikkaampana voidaan sanoa rakastuneemme pakuelämään kaikkine hyvine ja huonoine puolineen.

Me toimitaan molemmat yrittäjinä tien päällä, Jonatan finanssialalla ja Sonja markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa. Nyt toukokuussa me tultiin Suomeen pidemmäksi aikaa, sillä meille syntyy kesällä vauva, mutta tulevaisuudessa aiotaan ehdottomasti jatkaa pakuilua. Haaveissa olisi rakentaa uusi pakukoti isompaan autoon, jotta saataisiin vauvalle oma sänky ja Jonatanille hieman suojaisampi työtila.

Retkipaku metäisellä alueella.

Kirsi & Teemu 

Meidän Paku on pieni ja ketterä Ford Transit. Se rakennettiin vuonna 2021 reissuautoksi, mutta toimii myös arjen autona. Turenkilaiset ovatkin saattaneet nähdä auton liikkumassa kylällä.

Paku rakennettiin, kun kaipasimme matkustamiseen vapautta – mahdollisuuden kulkea juuri niin kuin itse haluaa ja milloin haluaa. Juuri sellaisena se onkin toiminut todella hyvin ja kuskannut meitä seikkailuihin ympäri Suomea, Norjaa ja Sveitsiä.

Me tykätään ulkoilla paljon ja lempiaktiviteetteja ovat SUP-retket ja vuorille vaellukset.

Vaari

Alpakoiden tapahtumapihatto jäi joutilaaksi, niin eläköitynyt alpakkapaimen teki siitä 4 vuodenajan vakituisen kodin itselleen. Repurpose by Roy Nicca. 🤠👍 tervetuloa tutustumaan.

terveisin Vaari

Retkipaku ja perhe etelässä.

Johanna & Olli

Moi! Olemme vanlife_finland ja olemme eläneet pakuelämää jo vuodesta 2016 ja kiertäneet pitkin Eurooppaa pakuillamme. Nyt rullaamme tehdastekoisella Hobby Vantana -pakettiautollamme nelihenkisen perheemme voimin. Pakuelämä onnistuu siis myös lasten kanssa, sillä meillä pakuilua harrastaa myös 3-vuotias ja 1 kk ikäinen vauvamme!