Iloinen vanhempi rouva ja herra syksyisessä puistossa.

Useat toimijat ovat jälleen mukana Janakkalan Vanhustenviikolla tarjoamassa erityisesti entisille nuorille mukavia ja hyödyllisiä tilaisuuksia teatterista maistiaisiin ja syystreffeistä kirkkopyhään. Lista voi vielä päivittyä.

2.10. klo 9-12 Yhes ollaan -päivä, Tervakosken seurakuntakeskus
Hartaus, aamukahvi, musavisa ja muuta ohjelmaa sekä lounas. Osallistumismaksu 5 euroa sisältää ruokailun (käteinen tai MobilePay paikan päällä). Ilmoittautuminen 22.9. klo 13 mennessä janakkalanseurakunta.fi/ilmoittautuminen tai puh. 03 656 950. Järjestää Janakkalan seurakunta.

3.10. klo 10-12 Makkaranpaistoa ja yhdessäoloa Ahilammen laavulla Turengissa
Kävelyryhmä lähtee SPR:n Kirpputorin edestä Kauppakujalta klo 10. Autollakin pääsee laavun viereen. Tarjoamme grillimakkaraa, glögiä ja juttuseuraa. Tervetuloa juttelemaan ja nauttimaan luonnosta! Järjestää SPR:n Janakkalan osasto.

4.10 klo 17 Lenkki -Kansanterveyskarnevaali, Kino Tervakoski
Pohjois-Karjala -projektista inspiroitunut riehakas elämäntaparevyy. Lavalla Timoi Munne ja Henry Räsänen. Tuotanto: Maarianvaaran teatteri. Kesto 70 minuuttia. Esityksen lopuksi kahvit elokuvateatterissa. Kaksi neljännesvuosisadan kiertueteatteria tehnyttä höpelöä näyttämötaiteilijaa, Timoi Munne ja Henry Räsänen, kiertävät tämän vuoden ajan Suomen kyliä ja kaupunkeja kansanterveyden asialla. ”Valmistimme esityksemme, Lenkki -kansanterveyskarnevaalin, 50-vuotta täyttävän legendaarisen kansanterveyshankkeen, Pohjois-Karjala -projektin kunniaksi. Lähestymme reilun tunnin kestävässä esityksessämme elämäntapateemaa lempeän humoristisilla ja inhimillisen koskettavilla tavoilla.” Teatteriohjaaja Juhani Joensuun ohjaama iltamahenkinen esitys sisältää mm. laulua, lavakomiikkaa, sketsejä, runoutta ja ruuanlaittoa. Esityksen jälkeen esiintyjät viivähtävät hetken yleisön kanssa kahvikupposen ääressä rupatellen. Esitys on kaikille avoin ja maksuton. Järjestää Janakkalan kulttuuritoimi yhteistyössä Kino Tervakosken kanssa.

4.10.2023 klo 9-15 Turengin S-Marketissa tapahtuu
S-Marketissa on konsulentit maistattavat ja esittelevät tuotteita esim. Valio, Vaasan ja Kokkikartano. Janakkalan Vanhusneuvoston jäsenet ovat paikalla jakamassa ikääntyneiden ruokasuosituksia. Janakkalan Eläkeliitto on myös mukana.
6.10.2023 klo 10-15 Turengin K-Supermarketissa
tapahtuu
K-Supermarketissa on Janakkalan Vanhusneuvoston jäsenet paikalla jakamassa ikääntyneiden ruokasuosituksia. Paikalla mm. Salosen leipä ja Pouttu. Janakkalan Sydänyhdistys on mukana jakamassa sydänystävällistä tietoa ja maistattamassa esim. välipaloja. K-Supermarketissa on lisäksi kahvitarjoilu.
Kampanja on osa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Vireyttä seniorivuosiin – ikääntyneiden ruokasuositukset käytäntöön – hanketta, jossa jalkautetaan vuonna 2020 ilmestyneitä ikääntyneiden ruokasuosituksia.  Hanke kuuluu hallitusohjelman Ikäohjelmaan. Toiminnan tavoitteena on parantaa ikääntyneen ravitsemusta lisäämällä tietoa terveyttä edistävästä ravitsemuksesta ja sen merkityksestä. Hankkeen toiminnat ovat tarkoitettu ikääntyneille itselleen, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Tilaisuudet ovat maksuttomia kaikille. Järjestää Janakkalan Vanhusneuvosto, Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Ruokavirasto, Turengin elintarvikekaupat S-Market ja K-Supermarket.

5.10. klo 9.30-14 Varttuneen väen syystreffit, Rantalahden leirikeskus
Aamukahvit kodalla, mukavaa tekemistä, lounas ja iltapäiväkahvit. Osallistumismaksu 10 euroa sisältää ruokailun (käteinen tai MobilePay paikan päällä). Ilmoittautuminen 26.9. klo 13 mennessä janakkalanseurakunta.fi/ilmoittautuminen tai puh. 03 656 950. Kuljetusmahdollisuus klo 8.30 Turengin seurakuntakeskuksesta ja klo 9 Tervakosken linja-autoasemalta, kyytimaksu 5 e kuljettajalle. Järjestää Janakkalan seurakunta.

5.10 ja 6.10 klo 15 Ilveskuiskaaja -elokuva Tervakosken Kino
Raumalainen Hannu Rantala on seurannut vuosien ajan hänen pihapiirissään elävien ilvesten elämää. Parta Jooseppi, Täplä, Ärmätti ja Laitilan Kauhu ovat kaikki ilveksiä, jotka Hannu tuntee nimeltä ja käytöksestä. Hannu väittää myös voivansa keskustella heidän kanssaan. Ilveskuiskaaja on lämmin, yllättävä ja unenomainen tarina siitä, miten ihminen voi löytää tiensä takaisin villin luonnon keskelle. Kymmenien metsäkameroidensa avulla Hannu avaa meille ilvesten maailman lisäksi luonnon monimuotoisuutta tavalla, jollaista ei ole aiemmin nähty. Ohjaaja: Juha Suonpää. Pääosissa: Hannu Rantala. Kesto: 1t 20min. Hinta: 9€ sisältää kahvin. Järjestää Tervakosken Kino. Elokuvan traileri

5.10. klo 17 Eki Jantunen Mutkaton Soloband – Musiikkihetki arjen yläpuolella, Janakkalan pääkirjaston aula
Voimaannuttava, mutkaton musiikkihetki, joka koostuu etupäässä iskelmistä, tanssimusiikista ja 60-luvun klassikoista. Letkeät juonnot siivittävät kokonaisuutta. Ekin ja Mutkattomien taustoissa tuikkii pitkät pätkät pelittävästi hoidettua keikkaa sekä tv-/radiotyöskentelyä. Levyalbumeita on plakkarissa yhteensä 22, yli 250 laulua. Kaikille entisille nuorille -ja miksei nykyisillekin avoin ja maksuton. Järjestää kulttuuritoimi yhteistyössä kirjaston kanssa.

6.10. klo 19 Trio Kaipuu Laurinmäen Keltaisella talolla
Trio Kaipuu on laulu- ja soitinyhtye jossa Kaija Kärkinen laulaa ja Antti Korhonen soittaa kitaraa ja Veera Railio soittaa viulua ja lisäksi laulaa. Ohjelmistossa Trio Kaipuulla on suomalaisen kevyen musiikin klassikoita aina 50-luvulta meidän päiviimme saakka. Kuulemme kappaleita muun muassa Tapio Rautavaaralta, Toivo Kärjeltä, Juicelta, Ismo Alangolta, Tuomari Nurmiolta ja Hectorilta. Liput myydään käteisellä tai kortilla ovelta, ennakkovarauksia suositellaan. Ne voi tehdä osoitteeseen: olli@vihreatalo.fi

8.10. klo 10 Vanhusten kirkkopyhä, Pyhän Laurin kirkko
Mukana Eläkeliiton lauluryhmä. Kirkkokahvit musiikkiesitysten kera seurakuntatalolla sekä syysrunoja Remmi Ruu -ryhmän lausujilta. Eurolla kirkkoon -kuljetus klo 9 Turengin linja-autoasemalta, Kiipula, Leppäkoski klo 9.15, Tervakosken linja-autoasema klo 9.30, Kirkkotie, 130-tie, Hakoistentie. Paluu samaa reittiä takaisin klo 12.30. Haastamme kaikki janakkalalaiset: Tuo vanhus kirkkoon! Järjestää Janakkalan seurakunta. Seurakunnan tilaisuuksista lisätiedot Ritva Voivalalta, puh. 044 7656 952, ritva.voivala@evl.fi, www.janakkalanseurakunta.fi

Koko viikon Tervakosken uimahallissa
Vie vanhus uimaan-kampanja, jolloin pääsee 2 yhden hinnalla uimaan. Järjestää Janakkalan liikuntapalvelut.

Valtakunnallinen Vanhustenviikko

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Vanhustenpäivän valtakunnallista pääjuhlaa vietetään seuraavan kerran Iisalmessa 1.10.2023 ja Vanhustenviikkoa 1.-8.10.2023 teemalla Tehdään iästä numero. Kannustamme tutustumaan viikon teemapäivien webinaareihin ja muihin kiinnostaviin linkkeihin Vanhustyön keskusliiton verkkosivuilla.

Puuttuuko sivulta jokin Janakkalassa järjestettävä Vanhustenviikon tapahtuma? Kerrothan siitä kulttuurituottajalle: anna-milla.vainio@janakkala.fi.


Vainio Anna-Milla

kulttuurituottaja
Kulttuuri, Laurinmäen luonto- ja kulttuurialue, Matkailu
Juttilantie 1, 14200 Turenki