Kuva kuntosalin laitteista

Janakkalan kunnan ylläpitämiä kuntosaleja on Turengin liikuntahallissa, Delfort Areenalla sekä Tervakosken uimahallilla pienempi kuntohuone.

Kuntosalikorttien ostaminen ja kulkuoikeuksien jatkaminen onnistuu asiakaspalvelun ollessa avoinna Turengin pääkirjastossa, Tervakosken kirjastossa ja Tervakosken uimahallissa.

Delfort Areenan kuntosali on avoinna kaikille ikäryhmille 15-vuotiaasta alkaen maanantaista sunnuntaihin klo 05.00-22.00. Tilan varaustilanteen voit tarkistaa tämän sivun sivupalkin varauskalenterista. Ryhmien aikaan tilojen käytössä voi olla rajoituksia ja omaa harjoitusta ei välttämättä pysty suorittamaan niin kuin itse toivoisi. Suosittelemme valitsemaan kuntosalille saapumisajankohdan ryhmäaikojen ulkopuolella.

Kuntosalikortteja voi ostaa myös Tervakosken uimahallilta ja kirjastosta niiden asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Delfort Areenan kuntosali sijaitsee 2. kerroksessa. Kuntosalikäyttäjät käyttävät 1. kerroksen pukuhuonetiloja. Ulkokengät tulee jättää alakerran pukutiloihin. Pukuhuoneiden käytössä voi olla rajoituksia liikuntahallin tapahtumien yhteydessä.

Laitteet ja välineet

Kuntosalilta löytyy erilaisia cardiolaitteita ja HUR:n paineilmalaitteet sekä painopakkalaitteita. Lisäksi löytyy kahvakuulia, käsipainoja, jumppapalloja ja foam rollereita monipuolisen harjoittelun tueksi.

Turengin liikuntahallin kuntosali on avoinna kaikille ikäryhmille 15-vuotiaasta alkaen maanantaista sunnuntaihin klo 05.00-22.00, poislukien siivousajat. Tarkista tarkemmat ajat kuntosalin aukioloajat kohdasta. Tilan varaustilanteen voit tarkistaa tämän sivun sivupalkin varauskalenterista. Ryhmien aikaan tilojen käytössä voi olla rajoituksia ja omaa harjoitusta ei välttämättä pysty suorittamaan niin kuin itse toivoisi. Suosittelemme valitsemaan kuntosalille saapumisajankohdan ryhmäaikojen ulkopuolella.

Kuntosalilla on monipuolisesti erilaisia laitteita kuntosaliharjoittelun aloittamiseen sekä koko vartalon lihaskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen. Varsinkin kuntosaliharjoittelun aloittamiseen soveltuu varsinaiset kuntosalilaitteet, kuten paineilmalla toimivat jalkaprässi, reisiojennus- ja –koukistuslaite, sekä painopakkalaite punnerrukseen ja taljalaitteet, joilla on hyvä tehdä erilaisia vetoliikkeitä selkälihaksille.

Aerobisia laitteita on myös useita erilaisia, joten voit tehdä esimerkiksi alkulämmittelyn ja loppujäähdyttelyn kuntopyörällä, soutulaitteella, kävelymatolla tai crosstrainerilla. Turengin liikuntahallin kuntosalilla myös kokeneempi harjoittelija saa vaihtelua ja haastetta harjoitteluunsa.

Kuntosalin sauna

Miesten sauna     tiistaisin klo 16:00-20:00
Naisten sauna     torstaisin klo 16:00-20:00

Saunan käyttö sisältyy kuntosalin käyttömaksuun, eikä siitä peritä erillistä maksua.

Kuntosalin käyttö sisältyy uimahallimaksuun. Uimahallissa on iso allas 25 x 10 m, opetusallas 8 x 5 m, poreallas sekä kuntosali.

Uimahallimaksuista ja aukioloajoista löytyy tieto uimahallin sivuilta

Liikuntahallien kuntosalit ovat avoinna arkisin klo 5:00-22:00.

Kuntosalit siivotaan arkisin kerran päivässä, siivous toteutetaan aukioloaikana.

Viikonloppuisin kuntosaleilla ei ole siivousta ja salit ovat kaikkien käytettävissä klo 05-22.

Tilojen varaustilanteen voit tarkistaa varauskalenterista:

Ryhmien aikaan tilojen käytössä voi olla rajoituksia ja omaa harjoitusta ei välttämättä pysty suorittamaan niin kuin itse toivoisi. Suosittelemme valitsemaan kuntosalille saapumisajankohdan ryhmäaikojen ulkopuolella.

Tervakosken uimahallin kuntosali on käytettävissä uimahallin aukiloaikoina.

Tervakosken ja Turengin kuntosalien hinnasto 1.5.2021 alkaen. Hintoihin sisältyy alv. 10 %.

Kuntosalikorttien ostaminen ja kulkuoikeuksien jatkaminen onnistuu asiakaspalvelun ollessa avoinna Turengin pääkirjastossa, Tervakosken kirjastossa ja Tervakosken uimahallissa.

 • Avaimen panttimaksu 17 € (alv. 0 %) peritään erikseen.
 • Erityishinnan saaminen edellyttää voimassa olevan, alennukseen oikeuttavan kortin     esittämistä (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset, rauhanturvaajat).
 • Kertamaksu on mahdollista uimahallin kassan tai kirjastojen aukioloaikoina.
Maksuperuste Normaalihinta Erityishinta
Kertamaksu  8 € 6 €
1 kk 30 € 20 €
3 kk 60 € 50 €
6 kk 100 € 90 €
12 kk 180 € 170 €

 

Yhdistelmäkortin hinnat

Yhdistelmäkortilla voi treenata sekä Turengin että Delfort Areenan kuntosalilla.

Yhdistelmäkortti Normaalihinta Erityishinta
1 kk 40 € 30 €
3 kk 70 € 60 €
6 kk 110 € 100 €
12 kk 190 € 180 €

Maksutapoina käyvät pankkikortti, käteinen ja liikuntasetelit (ePassi, Smartum-setelit ja mobiilisovellus, Eazybreak, Tykysetelit ja Edenred-kortti). HUOM: Eazybreak käy maksutapana ainoastaan Tervakosken uimahallilla asioidessa.

70+

70+ on tarkoitettu kaikille yli 70 vuotiaille ja vuoden aikana täyttäville janakkalalaisille. Maksu 30 € (sis. alv 10%) oikeuttaa omatoimiseen kuntosaliharjoitteluun Turengin liikuntahallilla ja Tervakosken liikuntahallilla, avantouintiin Liinalammella ja kuntosaliharjoitteluun sekä uintiin Tervakosken uimahallilla kalenterivuoden aikana.

30€:n maksun voi suorittaa Turengissa kirjastolla tai palvelutoimisto Lyylissä kunnantalolla ja Tervakosken uimahallissa. Kortti pitää noutaa henkilökohtaisesti ja sitä hakiessa on esitettävä virallinen henkilötodistus.

Ohjeita asiakkaalle

 1. Kuntosalikortti on henkilökohtainen. Muiden päästäminen liikuntatiloihin on kielletty.
 2. Kuntosalikortista maksetun pantin (17 €) saa takaisin, kun asiakas palauttaa ehjän kortin kuuden kuukauden sisällä käyttöoikeuden päättymistä. Tämän jälkeen asiakas poistetaan rekisteristä. Panttimaksua ei makseta takaisin kadonneesta, rikkoutuneesta tai määräajan jälkeen palautetusta kortista. Uudesta kortista peritään aina uusi panttimaksu.
 3. Asiakas voi ostaa kortille uuden käyttöajan, jolloin panttimaksua ei tässä yhteydessä käsitellä. Uuden jakson päätyttyä on taas mahdollisuus pantin takaisin saamiseen kuuden kuukauden sisällä. Kortille voi myös edelleen ostaa lisää käyttöaikaa.
 4. Jos kortti joudutaan väärinkäytösten takia sulkemaan, ei käyttämätöntä aikaa makseta asiakkaalle takaisin.
 5. Liikuntasetelit hyväksytään maksuvälineenä voimassaolevien sopimusten mukaisesti.
 6. Alle 15 –vuotiaalla kortin ostajalla pitää olla huoltajan kirjallinen lupa, josta käy ilmi, että nuori saa harjoitella kuntosalilla (nuoren nimi, suostumus, huoltajan allekirjoitus ja pvämäärä). Tämän lisäksi ennen ostoa tulee olla yhteydessä liikuntapäällikköön ja käydä keskustelu nuoren henkilön kuntosalin harjoittelun turvallisuuteen liittyvistä asioista. Liikuntapäällikkö tiedottaa toimipisteeseen, kun keskustelu on käyty. Yleisen turvallisuuden vuoksi lasten oleskelu kuntosalilla esim. vanhemman harjoitellessa on kielletty.
 7. Kuntosali on auki päivittäin klo 05.00-22.00. Rakennuksesta pitää poistua klo 22.15 mennessä. Jos asiakas omalla toiminnallaan aiheuttaa hälytyksen, laskutetaan tästä syntyneet kustannukset hälytyksen aiheuttaneelta asiakkaalta. Hälytys aiheutuu mm. liian myöhäisestä poistumisesta.
 8. Kulku kuntosalille ja sieltä pois tapahtuu Turengin liikuntahallin kuntosalilla Haltiantien puoleisesta päätyovesta. Kuntosalikortilla ei ole kulkuoikeutta kirjaston puoleisista ovista niiden ollessa lukittuina.
 9. Kuntosalilla harjoitellessasi huomioi myös muut kuntoilijat ja anna harjoittelurauha. Liian äänekäs käyttäytyminen, musiikin soittaminen kovalla ja toisen kuntoilijan harjoitteluun puuttuminen eivät kuulu hyvän käytöksen etikettiin. Muista myös laittaa välineet paikoilleen. Häiriökäyttäytyminen voi johtaa henkilökohtaiseen kuntosalin käyttökieltoon määräajaksi tai kokonaan.
 10. Tiedot viallisista tai huoltoa kaipaavista laitteista voi ilmoittaa liikuntapäällikölle.
 11. Huumaavien tai päihdyttävien aineiden käyttö/hallussapito kunnan liikuntatiloissa on kielletty.
 12. Ohjeen vastainen toiminta johtaa kuntosalikortin menettämiseen kokonaan tai määräajaksi.

 • Pese kädet ennen ja jälkeen salitreenin.
 • Huolehdithan 2 m turvaväleistä.
 • Sairaana tai flunssaisena salille ei saa tulla.
 • Vältäthän ylimääräistä oleskelua pukutiloissa.
 • Laitteet ja välineet tulee puhdistaa oman käytön jälkeen (salilta löytyy puhdistusvälineet).

Jortikka Inkeri

Liikuntapäällikkö