Ohjatut kirjastovierailut ryhmille

Lastenosaston ohjelmatarjonta painottuu alakoulun 1.-3. luokille. Ohjelmatarjonnasta voit kuitenkin valita minkä tahansa kokonaisuuden ja me räätälöimme sen kullekin ikäluokalle sopivaksi. Jokaiseen ohjelmakertaan kuuluu myös lainaus.

Päiväkodit

Kuunnellaan satuja ja keskustellaan yhdessä, katsellaan nukketeatteria, tutustutaan kirjastoon.

1. luokat

Tutustutaan kirjastoon, opitaan lainaamaan ja palauttamaan sekä huolehtimaan kirjoista. Kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria, tutustutaan lukudiplomiin ja saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta.

2. luokat

Opitaan löytämään lainattavaa niin kaunokirjoista kuin tietokirjoistakin. Saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta, kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria.

3. luokat

Opitaan löytämään lainattavaa verkkokirjaston kautta. Saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta, kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria.

5. luokat

Tehdään ryhmässä videovinkkaus luokkakavereille.

6. luokat

Tehdään parin kanssa kirjavinkkaus kummiluokalle.

Kaikille alakouluille

Lukudiplomit ja kirjallisuusdiplomit

Lukudiplomilistojen ja tehtävien tarkoituksena on innostaa lukemaan enemmän. Lukudiplomin suorittajana saat vuosiluokan päätteeksi lukuharrastuksestasi palkinnoksi diplomin. Kirjallisuusdiplomin saat kuudennen luokan päätteeksi, jos olet suorittanut alakoulun aikana neljä lukudiplomia. Tietoa lukudiplomeista, kirjalistat ja tehtävät löydät tästä linkistä.

Luokkasarjat

Luokkasarjat ovat Janakkalan kouluille tarkoitettuja kirjapaketteja. Yhdessä luokkasarjassa on samaa kirjaa vähintään 25 kappaletta.

Luokkakortti (myös päiväkodeille)

Opettajat voivat saada kirjastokortin pulpettikirjojen ja luokkasarjojen lainaamista varten. Päiväkodit voivat saada ryhmäkohtaisen kirjastokortin.

Aineistopaketit (myös päiväkodeille)

Opettajat ja päiväkotien henkilökunta voivat tilata kirjastosta aineistopaketin haluamastaan aiheesta. Jos kirjastoauto käy koululla/päiväkodilla, toimitamme materiaalit perille asti. Sovittaessa voit myös noutaa aineistopaketin pääkirjastosta tai Tervakosken kirjastosta.

Kulttuuripolku (myös päiväkodeille)

Kulttuuripolku on Janakkalan koulujen ja päiväkotien yhteinen kulttuurikasvatussuunnitelma, väline tasa-arvoiseen ja saavutettavaan kulttuuriin. Kulttuuripolku toimii työkaluna erilaisten kulttuuri- ja taidesisältöjen aikatauluttamisen avuksi päiväkotien ja koulujen arkeen. Voit tutustua Kulttuuripolkuun tästä linkistä.

Nepsy-nurkka

Pääkirjaston nepsy-nurkasta löytyy ideoita arjen tilanteisiin kaikille lapsiperheille ja erityisesti perheille, joissa on neuropsykiatrisia (nepsy) piirteitä omaavia lapsia. Nepsy-nurkan tavoitteena on, että perheet saisivat helposti ja kootusti tietoa sekä ideoita ja toimintakeinoja sujuvan arjen tueksi.

Nepsy-nurkkaan on koottu nepsy-aiheista tietoa ja materiaalia sekä aiheeseen liittyen kirjalista. Nepsy-nurkkauksesta voit saada ideoita mm. kuinka hyödyntää kuvallista tukea ja mistä löytää lisätietoa. Kirjalistalta löydät nepsy-aiheisia kirjoja; niin tietokirjoja kuin romaaneja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Satutunnit

Satutunneilla luetaan satu, lauletaan ja leikitään. Ääneen lukeminen on lahja lapselle!

Pääkirjastossa:

  • Torstaisin klo 9.15-10 pääkirjaston Satusopessa.
  • Satutunnit jatkuvat taas syksyllä 2024!

Tervakosken kirjastossa:

  • Joka toinen perjantai klo 10-10.30.
  • Kevään ensimmäinen satutuokio 12.1.2024.
  • Kevään viimeinen satutuokio 19.4.2024.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on lukemaan innostamista ja kirjojen esittelyä houkuttelevalla tavalla. Alakoulun kirjavinkkausta voit tilata lastenosaston Sanna Saloselta tai Ulla Kapaselta. Yläkoulun ja lukion kirjavinkkausta voit tilata aikuistenosaston Tarja Savolaiselta tai Liisa Koskiselta. Tervakoskelta voit kysyä kirjavinkkauksia Taina Haukorannalta.

Nukketeatteri

Marjuttu-nukketeatterin logo, jossa piirretty kettu.
Haluatko päiväkotiisi tai kouluusi nukketeatteriesityksen? Kirjastovirkailija Marjukka Toivolan Marjuttu-nukketeatteri järjestää maksuttomia esityksiä Janakkalan kirjastoissa sekä tilattaessa niin kouluissa kuin päiväkodeissakin. Tiedustelut Marjukka Toivolalta.

Salonen Sanna

erikoiskirjastonhoitaja
Kirjastot

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto, kirjaston ja alakoulujen välinen yhteistyö, kirjaston kotisivujen päivitys sekä tapahtumien mainonta

Koulutie 2 A, 14200 Turenki

Toivola Marjukka

kirjastovirkailija
Kirjastot

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto, satutunnit, nukketeatteri, uutuusaineiston käsittely

Koulutie 2 A, 14200 Turenki

Haukoranta Taina

kirjastovirkailija
Kirjastot

Tervakosken kirjaston lasten- ja nuortenosastot, satutunnit, kirjaston ja koulujen yhteistyö

Kivimiehentie 2, 12400 Tervakoski

Koskinen Liisa

erikoiskirjastonhoitaja
Kirjastot

Pääkirjaston aikuistenosasto, kirjaston ja yläkoulujen sekä lukion välinen yhteistyö, luettelointi

Koulutie 2 A, 14200 Turenki