Lainaus

Lisätietoja sivulta Käyttösäännöt.

Kirjastokortin saat todistamalla henkilöllisyytesi sekä sitoutumalla noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus. Kirjastokortin voit tilata etukäteen myös Vanamo-verkkokirjaston kautta. Katso tarkemmat ohjeet tästä linkistä ”Rekisteröidy asiakkaaksi verkkolomakkeella”-otsikon alta. Alle 15-vuotiaille korttihakemuksen tekee huoltaja, mutta lapsi voi noutaa kortin itse kirjastosta.

Varaaminen ja uusiminen

Voit varata aineistoa ja uusia lainojasi käymällä kirjastossa, puhelimitse tai Vanamo-verkkokirjastossa. Lainojaan voi uusia kahdeksan kertaa, mikäli niihin ei kohdistu varauksia. Verkkokirjastossa asiointia varten tarvitset kirjastokortin ja henkilökohtaisen, kirjastosta saatavan tunnusluvun. Saapuneesta varauksesta ilmoitetaan kirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Seutuvaraukset ja seutukuljetus

Voit tehdä seutuvarauksen Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastojen kokoelmasta siten, että noutopiste on jokin Janakkalan palvelupisteistä. Janakkalan kirjastoista lainattua aineistoa voit palauttaa Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastoihin. Vastaavasti näistä kirjastoista lainatun materiaalin voit palauttaa Janakkalan kirjaston palvelupisteisiin.

Varausten hinnat

 • Normaali varaus on maksuton.
 • Seutuvaraus 2,50 €/varaus.

Hankintaehdotus

Voit tehdä hankintaehdotuksen aineistosta, jota ei ole Janakkalan kunnankirjaston kokoelmissa. Tarkista ensin tilanne Vanamo-verkkokirjaston aineistohaulla tai paikan päällä kirjaston asiakaspalvelussa. Huomioithan, että teoksesta riippuen hankintaprosessi saattaa kestää pitkäänkin, jopa kuukausia. Kaikki hankintaehdotukset otetaan huomioon, mutta kirjasto ei valitettavasti voi toteuttaa kaikkia toiveita. Hankintaehdotuksen pääset tekemään Vanamo-verkkokirjastossa tästä linkistä.

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole Janakkalan kunnankirjaston kokoelmissa, voidaan välittää muista kirjastoista kaukolainasääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja noudattaen. Pääset tekemään kaukolainatilauksen Vanamo-verkkokirjaston kautta tästä linkistä.

Kaukopalvelun hinta

 • Postitusmaksu vähintään 6 €/laina tai lähettäjäkirjaston esittämän laskun mukaan.
 • Jäljenteet lähettäjäkirjaston laskun mukaan.

Kotipalvelu

Kotipalvelu on maksuton lisäpalvelu, joka on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Kotipalveluasiakkaan käytettävissä on:

 • kauno- ja tietokirjallisuutta
 • äänikirjoja
 • isotekstisiä kirjoja
 • musiikki- ja kielikurssiäänitteitä
 • lehtiä
 • elokuvia

Kotipalvelu tuo sinulle kerran kuussa tai tarpeen mukaan kirjakassin. Voit myös itse esittää toiveita haluamastasi aineistosta. Ennen kotipalvelun käyntiä kirjastovirkailija soittaa kotiin ottaen vastaan toivomuksia ja varauksia.

Yhteyshenkilö: Arto Myllymäki tai soittopyyntö pääkirjaston neuvontaan.

Nepsy-nurkka

Pääkirjaston nepsy-nurkasta löytyy ideoita arjen tilanteisiin kaikille lapsiperheille ja erityisesti perheille, joissa on neuropsykiatrisia (nepsy) piirteitä omaavia lapsia. Nepsy-nurkan tavoitteena on, että perheet saisivat helposti ja kootusti tietoa sekä ideoita ja toimintakeinoja sujuvan arjen tueksi.

Nepsy-nurkkaan on koottu nepsy-aiheista tietoa ja materiaalia sekä aiheeseen liittyen kirjalista. Nepsy-nurkkauksesta voit saada ideoita mm. kuinka hyödyntää kuvallista tukea ja mistä löytää lisätietoa. Kirjalistalta löydät nepsy-aiheisia kirjoja; niin tietokirjoja kuin romaaneja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Tietokoneet

Pääkirjasto

Pääkirjaston tiloissa on seitsemän asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Voit varata tietokoneita asioidessasi kirjastossa tai soittamalla kirjastoon.

 • kolme aikuisten konetta (max 2 tuntia/vrk/henkilö)
 • kaksi lasten ja nuorten konetta (max 1 tunti/vrk/henkilö)
 • yksi 15 minuutin pikakone (ei ajanvarausta)

Parvella sijaitsevat kaksi aikuisten konetta on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneiden käyttöön. Alakerran aikuisten kone ja 15 minuutin pikakone on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille.

Tervakosken kirjasto

Tervakosken kirjastosta löytyy kolme asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta, joista yksi on 15 minuutin pikakone.

Voit varata tietokoneita asioidessasi kirjastossa tai soittamalla kirjastoon.

Tulostus ja skannaus

Pääkirjasto

Pääkirjastossa voit skannata ja tulostaa dokumentteja maksua vastaan. Tulostus onnistuu aikuisten osaston kolmelta koneelta. Pyydä kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tarvittava määrä paperia. Ainoastaan asiakaspalvelutiskiltä voit saada väritulosteita tai -kopioita.

Tervakosken kirjasto

Tervakosken kirjastossa tulostus onnistuu aikuisten osaston kolmelta koneelta. Ainoastaan asiakaspalvelutiskiltä voit saada väritulosteita tai -kopioita.

Tulosteiden ja skannausten hinnat

 • Mustavalkoinen tuloste tai kopio A4 0,50 €/kpl
 • Mustavalkoinen tuloste tai kopio A3 1 €/kpl
 • Värituloste tai kopio A4 1 €/kpl
 • Värituloste tai kopio A3 2 €/kpl
 • Skannaus 1 €/sivu (henkilökunnan avustuksella)
 • Omatoiminen skannaus ilmainen

Omatoimikirjasto

Lisätietoja Janakkalan pääkirjaston Omatoimikirjasto-sivulta sekä Tervakosken kirjaston Omatoimikirjasto-sivulta.

Sekä pääkirjastossa että Tervakosken kirjastossa voit asioida omatoimisesti laajemmilla aukioloajoilla. Omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjaston ulko-oven vieressä olevalla lukijalaitteella. Lukijaan laitetaan kirjastokortti ja näppäillään nelinumeroinen tunnusluku, jolloin oven lukitus aukeaa. Tunnusluku on sama, jota käytetään esimerkiksi verkkokirjastossa ja lainausautomaatilla. Henkilökunta opastaa asiakkaita omatoimikirjaston käytössä palveluaikoina.

Alle 15-vuotiailta omatoimikirjaston käyttäjiltä vaaditaan huoltajan allekirjoittama sopimus. Sopimus on allekirjoitettava paikan päällä kirjastossa asiakaspalveluaikana.

Tilojen vuokraus

Lisätietoja sivulta Tilojen vuokraus.

Pääkirjaston vuokrattavia tiloja (näyttelytila, kirjaston aula, opetusluokka) voit tiedustella kirjastosta. Kirjaston tilojen varaustilannetta pääset selaamaan Timmi-kalenterista.

Tiedustelut ja varaukset Ulla Kapanen tai Tarja Savolainen.

Lainattavat esineet

Kaikki kirjaston lainattavat esineet löydät Vanamo-verkkokirjaston aineistohausta. Osa esineistä on tarkoitettu käytettäväksi vain kirjastossa, ja niitä ei lainata kotiin.

Liikuntavälinelainaamo

Pääkirjastosta ja Tervakosken kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla.
Lisätietoa liikuntavälinelainaamosta ja vinkkivideoita.