Valtuusto: Ateria- ja puhtauspalvelusopimuksen jatko palautettiin valmisteluun

Valtuusto päätti yksimielisesti (4.3.) kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Löytynojan esityksestä palauttaa pykälän ateria- ja puhtauspalvelusopimuksen päättämisestä valmisteluun. Tulevassa valmistelussa selvitetään sopimuksen päättämisen tai jatkamisen edellytyksiä. Asiaa käsitellään uudelleen valtuuston seuraavassa kokouksessa.

Keskustelu palvelusopimuksen päättämisestä sai alkunsa luottamuspulasta, jonka taustalla ovat ateriapalveluiden aloitukseen liittyneet haasteet keväällä 2023. Korjausprojektin myötä kouluruuan todettiin selvästi parantuneen, mutta kaikkien paikallisten kuluttaja-asiakkaiden ja kuntalaisten luottamus ei kuitenkaan ole palautunut.
Compass Groupin ja Janakkalan kunnan edustajien kokouksessa 24.1.2024 päädyttiin yhteisymmärrykseen siitä, että palvelusopimuksen päättäminen ja Janakkalan kunnan ateria- ja puhtauspalveluiden uudelleenjärjestely on konkreettinen vaihtoehto.

Valtuusto hyväksyi myös elinkeino-ohjelman ja päätti Tervakosken koulu -ja monitoimikeskuksen rahoituksesta. Rakennushankkeelle haetaan vähintään 15 vuoden pitkäaikainen rahoitus, joka poikkeaa normaalista lainojen lyhennysaikataulusta, summaltaan enintään 18,8 miljoonaa euroa.
Tervakosken koulu- ja monitoimikeskuksen 1. vaiheeseen on käytetty vuoden 2023 loppuun mennessä noin 5,6 miljoonaan euroa, vuonna 2024 on talousarviossa varattu 8,5 miljoonaa euroa ja vuonna 2025 4,5 miljoonaa euroa. Haettava laina tullaan nostamaan useassa erässä vuoden 2024 ja 2025 aikana.

Valtuusto myönsi eron luottamustoimista Katri Peltomäelle sekä Eeva Salmelalle. Peltomäen tilalle valtuusto valitsi tarkastuslautakuntaan Hanna-Leena Islanderin henkilökohtaiseksi varajäseneksi Saara Tetrin. Salmelan tilalle sivistyslautakunnan uudeksi jäseneksi valittiin Lotta-Mari Mämmi.

Kokouksen esityslista ja tarkistuksen jälkeen pöytäkirja löytyvät täältä.