KuiSiistii! talkoilee taajamat siistiksi osana Miljoona roskapussia – kampanjaa


Janakkalan jokakeväinen KuiSiistii! -kampanja siivoaa jälleen taajamat kesäkuntoon.
Turenki siivotaan kesäkuntoon 3.5. ja Tervakoski 4.5. klo 17-19. Tänä vuonna myös Janakkalan seurakunta on mukana järjestelyissä.


Turengissa roskapussien jako ja talkoomakkaragrilli ovat kävelykadulla Lähetyskahvila Toivon edessä. Lähetyskahvilassa on tarjolla talkoolaisille kahvia, mehua ja pullaa. Lisäksi Lähetyskahvilassa on mahdollisuus käydä vessassa, täyttää vesipulloja ja istahtaa hetkeksi siivouksen lomassa sekä antaa tarjoiluista vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen.
Tervakoskella roskapussien jako ja talkoomakkaragrilli kuumana K-marketin kulmalla. Lisäksi seurakuntakeskuksessa on tarjolla talkoolaisille kahvia, mehua ja pullaa. Seurakuntakeskuksessa on myös mahdollisuus käydä vessassa, täyttää vesipulloja ja istahtaa hetkeksi siivouksen lomassa sekä antaa tarjoiluista vapaaehtoinen maksu hyväntekeväisyyteen.


Janakkalan kunta tarjoaa roskapussit ja talkooeväät myös kaikille kylissä talkoot järjestäville kylätoimijoille ja noutaa kerätyt roskat. Kunnan työntekijät saavat käyttää talkoiluun tunnin työaikaa toukokuun aikana.

KuiSiistii!- talkoilla Janakkala osallistuu myös YLEn Miljoona roskapussia –siivoustalkoisiin. Valtakunnallisissa talkoissa kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Kampanjaan voi osallistua myös omaehtoisesti. Janakkalan kirjastoissa sekä kunnantalon palvelutoimisto Lyylissä on jo nyt tarjolla roskapusseja ja käsineitä, sekä kirjastoissa kirjastokortilla lainattavia keräyspihtejä.