Janakkalan kunnan Harrastamisen Suomen malli saa 16.000€ lahjoituksen Janakkalan Osuuspankilta

Janakkalan Osuuspankki lahjoittaa 25.000 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Lahjoituskohteita pohdittaessa pankille oli itsestään selvää, että se haluaa tukea erityisesti niitä, joilla ei vielä ole harrastusta tai on vaikeuksia osallistua harrastuksiin.

– Elämme tällä hetkellä yhteiskunnassa haastavia aikoja ja kustannukset elämän eri osa-alueilla ovat nousseet merkittävästi. Haluamme paikallisena toimijana olla tukemassa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia, toimitusjohtaja Mikko Suutari toteaa.

Mikko Suutari ja kunnan liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka selvittivät yhteistyössä, mihin lahjoituksen voisi kohdentaa. Suurin osa, 16.000 € käytetään vuonna 2023 Janakkalassa käynnissä olevaan Harrastamisen Suomen malliin. Mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastukset valitaan toiveiden mukaan ja niitä järjestetään vuosiluokkien 1.–9. oppilaille.

–        Lahjoituksen avulla voimme resursoida enemmän etsiväharrastustoimintaan, niiden lasten ja nuorten tukemiseen, jotka eivät välttämättä muuten pysty osallistumaan yleisesti tarjolla olevaan toimintaan sekä tarjota lajikokeiluja monipuolisemmin, kertoo harrastustoiminnan koordinaattori Kristiina Hänninen.

Lisäksi pankki tukee paikallisia yhteistyöurheiluseuroja, sillä harrastustoiminnan järjestämiseen liittyvät kustannukset ovat nousseet. Lahjoitus kohdistuu seuraaville urheiluseuroille; Janakkalan Jana yleisurheilu, Janakkalan Jana Pesis, SC Urbans, Tervakosken Pato, Janakkalan Pallo sekä Janakkalan Jehut.

–  Seurojen toiminta on tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta, siitä syystä on luontevaa tukea niiden toimintaa, lisää Suutari.

–  Kun pankkimme menestyy ja kykenee tekemään positiivista tulosta, mahdollistaa se toimialueen eli Janakkalan alueen tukemisen eri tavoin ja samalla pankki kykenee toteuttamaan perustehtävänsä mukaista yhteisöllistä roolia, kertoo Mikko Suutari.

–  Iso kiitos kuuluu kaikille pankin asiakkaille.

Kunnan nuorisopalvelupäällikkö Sanna Laine kiittää kovasti lahjoituksesta, joka mahdollistaa paljon uutta toimintaa harrastamisen mallin sisällä.

Mikko Suutari ja Kristiina Hänninen.

Harrastamisen mallin sivuille.

 

.