Janakkala-stipendi Onni Ruokankaalle

Keihäänheittäjä Onni Ruokangas (s. 2003) saa viidettä kertaa jaettavan Janakkala-stipendin. Stipendin suuruus on 1000 €.

Tervakoskelainen Janakkalan Janaa edustava Onni voitti viime vuonna nuorten EM-hopeaa ja pärjäsi hienosti myös nuorten MM-kisoissa Nairobissa. 2017- 2020 Onni on pääsyt vuosittain mitalisijoille SM-kisoissa. Näyttöä on jo niin paljon, että hänet on valittu kovatasoiseen yleisurheilun Team Finland-valmennusryhmään.

Seuraavana tavoitteena on oman ikäluokan (U20) maailmanmestaruus ja ammattilaisura urheilun parissa. Sitä ennen Janakkalan lukiota käyvällä nuorella on edessään vielä syksyllä muutaman aineen ylioppilaskirjoitukset ja armeija.

–          Onni on aina ollut oman tiensä kulkija. Kun meillä perheessä muut ovat pelanneet jalkapalloa, Onni valitsi hyvin varhain ja määrätietoisesti omaksi lajikseen keihäänheiton, Onnin isä Jani Ruokangas kertoo.

Ensimmäinen puunoksasta tehty keihäs vaihtui varsin pian oikeaan ja Onni sai jo 9-vuotiaana ensimmäinen valmentajan, Mikko Halvarin. Nykyään Onnia valmentaa Pasi Kuusinen.

–          Lajina keihäänheitto on mulle elämäntapa. Haluan ja olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen, että voin joskus sanoa itseäni kaikkien aikojen parhaaksi keihäänheittäjäksi, Onni Ruokangas sanoo itse.

Janakkala-stipendi jaetaan Turengin Kevätkarkeloilla 14.5.

Janakkalan 150-v juhlavuonna 2016 perustettu Janakkala-stipendi jaetaan vuosittain janakkalalaiselle 18–30 -vuotiaalle nuorelle, joka on menestynyt urheilussa, kulttuurissa, taiteessa tai tieteessä. Jokainen stipendin saaja myös valokuvataan ja kuvat laitetaan esille Janakkalan pääkirjastoon. Janakkala-stipendin ovat saaneet soutaja Robert Ven, judoka Luukas Saha, viulisti Linda Suolahti ja voimanostaja Emmi Viljanen.