Näytä kaikki tapahtumat

Taiteiden Yö: Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksen ilmaiset saunavuorot pe 30.8. klo 18–22 Vanai Bistro & Bastu -ravintolan saunassa

Vanai Bistro & Bastu, Mensanaukio 4, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Harrastukset Hyvinvointi (terveydellinen) Kuvataide Museot Näyttelyt Saunat Taiteiden yö Terveys Vanhukset Hämeenlinna

Taiteiden Yönä pe 30.8. Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksen ilmaiset saunavuorot on koettavissa klo 18–22 Vanai Bistro & Bastu -ravintolan saunassa.

Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet on saunoen koettava moniaistillinen teos, joka käsittelee saunomiseen liittyviä perinteitä ja uskomuksia. Kotipiirissä sauna oli lähimpänä tuonpuoleista. Se oli raja elämän ja kuoleman välillä. Lauteilla synnytettiin, hoidettiin sairaita ja pestiin ruumiit.  

Ennen saunatonttua löylyn suojelijoina toimivat saunassa asustaneet eläimet, kuten erilaiset haltijakäärmeet ja -sammakot. Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksessa ne palaavat saunan lauteille maatumisen kautta muutoksen läpikäyneinä uusina olentoina.  

Teos on sururituaali ja tarjoaa tilan käsitellä romahtavan ekosysteemimme tuottamia tunteita. Samalla se tarjoaa lohdullisen näkymän tuhon jälkeisen elämän mahdollisuuteen.  

Varaa ilmainen saunavuorosi ennakkoon osoitteessa: www.taidevaltakunta.fi

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo ja Vanai Bisto & Bastu