Näytä kaikki tapahtumat

Taidevaltakunta ‘24 -biennaali 14.6.–8.9. Hämeenlinnan taidemuseolla ja Kanta-Hämeessä

Taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Biennaalit Harrastukset Kuvataide Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Museot Näyttelyt Perheet (ryhmät) Taidenäyttelyt Vanhukset Hämeenlinna

Hämeenlinnan taidemuseossa ja Kanta-Hämeessä kesällä 2024 toteutuva ensimmäinen Taidevaltakunta-biennaali tutkii, miltä tulevaisuuden Taidevaltakunta näyttää taiteilijoiden silmin. Taidevaltakunta ’24 -biennaalissa luonnon ja ihmisen vuoropuhelussa kuullaan huomisen ääni. Taidevaltakunnan taiteilija on nykyhetken kuvaaja ja tulevaisuuden tutkimusretkeilijä. Taiteilijoiden tarjoamat tulevaisuudet kulkevat dystopiasta toivoon.

Kesällä 2024 toteutuvaan biennaalinäyttelyyn on valittu 31 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää 271 hakijasta. Biennaali valtaa Hämeenlinnan taidemuseon molemmat näyttelytilat sekä näkyy kaupungissa ja koko Taidevaltakunnassa.

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva toteuttavat Taidevaltakunnan yhteistyössä osana alueellista taidemuseotyötä. Kahden vuoden välein toteutettava kuvataiteen biennaali vuorottelee eri maakunnissa. Ensimmäinen Taidevaltakunnan järjestämä biennaali nähdään Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeessä 14.6.–8.9.2024. Tampereelle ja Pirkanmaalle biennaali levittäytyy 2026 ja vuonna 2028 Lahteen ja Päijät-Hämeeseen.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

Pääsylipun hinta 12/10/0€. Meille käy myös museokortti.

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo