Härkärock 2024

Verkatehdas, Vanaja-sali, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Harrastukset Opiskelijat Hämeenlinna

Kova kattaus on luvassa Verkatehtaalla! Kannattaa tulla siis kauempaakin. Lippuja on rajallinen määrä, kannattaa siis olla nopea ja käyttää hyödykseen Early Bird-etuus! Tämmöistä rehtiä rock esiintyjäkattausta samalla keikalla on harvoin nähty, jos koskaan! Dr Feelgood, Melrose ja The Ronski Gang kuorrutettuna paikallisilla tähdillä ja tähden aluilla! Nyt on kovaa settiä! Tapahtuma on K-18.

Härkärock 2024 esiintyjäkattaus

Susi Q
Juurevaa bluesrockia esittävä paikallinen orkesteri, jossa jäseninä pitkän linjan paikallisia pelimanneja.

Speedy Gonzales
Hämptonin jytärokkikuninkaat nousevat myös Verkatehtaan isolle lavalle ja polkaisevat käyntiin oman Suomennetun ja Speedytetyn settinsä. Settilistalta löytyy monenmoisia helmiä -60 luvulta tähän päivään, omaan juurevaan tyyliin rokattuna.

The Soulcakes feat. Hämpton Horns
Pitkän linjan viihdyttäjistä koostuva joukko, joka saa vahvistuksekseen spesiaali tapahtumaan puhallinsektion Hämpton Horns. Soulin, bluesin ja rhythym and rollin kautta ammentava ryhmä, jonka esiintyessä kuulijan tennarit vispaa takuuvarmasti. Jos siis lahje sinulla lepattaa herrojen Pickett, Brown, Cocker tai Wonder musan tahtiin, tai jos Mrs Simone tai Turner herättää vahvoja tunteita. Eikä toisaalta bändit CCR, Rolling Stones tai Doobie Brothers ole menettäneet loistoaan soittolistallasi, kannattaa tulla Verkatehtaalle!

Melrose
Pitkän linjan kotimainen keikkajyrä Melrose avaa illan nimekkäämpien esiintyjien kavalkadin ja edelleen kovassa iskussa oleva ryhmä on myös onnistunut vaikeimmassa: sillä on taskussaan kaikki rock’n’roll-kliseet ilman, että se olisi itse muuttunut väsähtäneeksi kliseeksi. Se on lopulta aika harvinainen saavutus yli 40-vuotiaalta yhtyeeltä. ”Rich Little Bitch”, ”It´s In the Bag”, ”Rock n´Roll Cliche”, ”I Can Hear The Devil Calling” ja Billy Ocean cover ”Loverboy” on tuttuja biisejä radio aalloilta, Verkatehtaalla kuulet ne ihan livenä. Luvassa siis menoa ja meininkiä!

The Ronski Gang
Jo vuonna -68 keikkailun aloittanut The Ronski Gang palaa Hämeenlinnaan. -70 ja -80 luvuilla The Ronski Gang kävi esiintymässä Hämeenkaaressa ja Sotkalinnassa, sekä 2006 Aulanko Bluesissa. Suomen kovimpiin kuuluva blues rock aktina tunnettu ryhmä keikkailee edelleen harvakseltaan, mutta nyt meillä on kunnia saada heidät Verkatehtaalle. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat ”Shake” , Oh My Boogie” , ”Larry and Johnny” ja ”Hippy Hippy Shake”.

Dr. Feelgood (UK)
Illan päättää legendaarinen Dr. Feelgood (UK), joka on brittiläinen vuonna 1971 perustettu rock and roll- ja rhythym and blues -yhtye. Canvey Islandilla, Essexissä perustetusta pubrock-yhtyeestä on vuosien saatossa kasvanut yksi maailman suosituimmista rhythm and bluesin live-bändeistä. Tunnetuimpia biisejä heillä on ”She Does It Right”, ”Back In The Night”, ”Down At The Doctors” ja ”Milk And Alcohol sekä Bobby Charles cover ”See You Later Alligator”.

*****

”Tuu tuu tupakkarulla, mistäs tiesit tänne tulla? Tulin pitkin Turuntietä, Hämäläisten Härkätietä.”

Näin sanoo wanhasta suomalaisesta tuutulaulusta tuttu Hämeen Härkätie, joka on yksi Suomen vanhimpia historiallisia teitä. Tätä viikinkienkin kulkemaa reittiä pitkin on kuljetettu turkiksia ja haustetta rannikolle ja Hämeeseen on rannikolta taas kuljetettu mm. aseita, koruja, metallia ja suolaa ennen muinoin. Tähän perustuu myös festivaalimme nimi Härkärock ja ylpeänä olemme mukana tämän reitin varressa esittelemässä tämän päivän ”Hämptonilaista” rock pohjaista poljentoa, höystettynä kansallisilla- ja kansainvälisillä mausteilla. Näin tuo legendaarinen, Hämeen Härkätie toimii edelleen tuonnissa ja viennissä. Roots n´rock musiikkia Hämeeseen, Hämeestä. Olkoon siis Härkärock lapsukaisemme nimi ja lähdemme siitä, että tästä periytyy jokavuotinen perinne paikkakunnalle, Härkätien varteen.

Härkärock tapahtuman takana on yhdistys nimeltään Hämpton roots music and culture society ry, jonka joukoista löytyy pitkän linjan ammattilaisia niin tapahtumajärjestämisestä, kuin rock n´roots meiningistä.

Tervetuloa matkalle mukaan!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

Early Bird -lippu, 31.12.2023 asti: 38 €, Peruslippu: 48 €, Ovelta ennen esitystä : 51,50 €, Härkärock-buffet : 21,40 €

Järjestäjä

Hämpton roots music and culture society ry