Hämeen Keskiaikafestivaali

Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, Hämeenlinna

Aikuiset Asutushistoria Eläimet Elävä musiikki Festivaalit Historia Historiallinen aika Hämeen linna Juomat Keskiaika Kulttuurihistoria Kulttuuritapahtumat Käsityöläiset Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Leirielämä Luennot Markkinat (tapahtumat) Messut (tapahtumat) Musiikki Nuoret Paikallishistoria (erikoisalat) Perheet (ryhmät) Pukeutuminen Ruoat (ruokalajit) Ruokakulttuuri Taistelut Talkoot Tapahtumat Turnajaiset Turnaukset Viikingit Viikinkiaika Hämeenlinna

Olemme Suomen ainoa keskiaikafestivaali, jolla on myös yli 25 vuoden perinteet historiateemaisena tapahtumana. Yksi vinkki heti alkuun! Varaa fiilistelyyn kunnolla aikaa, sillä festivaalialueella on nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Takaamme, että tämä on kaikkien aikojen viikonloppusi.

Meille ovat tervetulleita kaikki – ystävät, perheet, porukat, työkaverit, harrastajat ja ketkä vaan festivaaleja rakastavat vieraat. Pääsylipun hintaan sisältyy ohjelmaa enemmän kuin uskotkaan. Yleisön joukossa kohtaat elävöittäjiä, trubaduureja tai törmäilet akrobaatteihin. Historialliset leirit ovat osa kiehtovaa elämystäsi. Voit seurata leiriläisten tuottamaa ohjelmaa ja hetken olla itsekin osa historiaa.

Linnan puistoon rakentuu upea sotahevosleiri, viikingit mittelöivät miekkailuturnauksessa, seuraat kiihkeää buhurt-taistelua turnauksessa. Kakarainkylässä on lystiä ja leikkiä sekä suloisia kotieläimiä, joita kaikki rakastavat taputella. Lavalle nousee pitkin päivää kotimaisia ja kansainvälisiä orkestereita. Illan hämärtyessä tunnelma nousee ja hauskanpito yltyy Tavernapihalla musiikin ja tanssin huumassa. Jos tämä ei vielä riitä, yhä enemmän huipennusta vierailullesi saat perjantaina ja lauantaina erillisillä lipuilla Turnajaisareenalle tai mahtaviin pitoihin.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Hämeen Keskiaikatapahtumat oy