Sähköinen lupa-asiointipalvelu

Janakkalan sähköinen rakennuslupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta. Rakentaja ja muut rakennushankkeeseen liittyvät toimijat saavat palvelussa suunnittelun lähtötietoja, voivat lähettää lupahakemuksen tai ilmoituksen sekä kommunikoida toimijoiden kanssa rakennushankkeen eri vaiheissa.

Palvelussa voit:

  • hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin, mm. rakennuslupaa, toimenpidelupaa, purkulupaa ja jatkoaikaa rakentamiselle
  • seurata lupahakemuksesi käsittelytilannetta sekä lisätä hakemukseen mm. liitteitä
  • tarkastella aiemmin sähköisesti luomiasi lupahakemuksia

Sähköisestä järjestelmästä huolimatta, on kuitenkin toimitettava rakennusvalvontaan kaksi (2) sarjaa lupakuvista arkistointia ja leimaamista varten. Otamme käsittelyyn vielä myös paperilla tulevat rakennuslupahakemukset.

Kannustamme kuitenkin käyttämään ensisijaisesti sähköistä lupapalvelua. Tällä tavoin erillinen sähköposti- tai puhelinkeskustelu voidaan hoitaa lupapalvelun viestikentän kautta eivätkä hakemukset tule laadittujen pakollisuuksien ja ohjeiden johdosta puutteellisina rakennusvalvontaan.

Lupahakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Se tehdään käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä alempana kohdassa ohjeet.

Yleensä hakemuksen täyttää asiakkaan valtuuttama pääsuunnittelija. Rakennushankkeeseen ryhtyvillä ja erityissuunnittelijoilla on oikeus päästä seuraamaan hakemuksen käsittelyä ja täydentämään sitä.

Sähköisen lupa-asiointipalvelun ohjeet