Omakotitontin varaaminen

Meillä tontinostaja saa kylkiäisenä kylpytynnyrin

Kun ostat omakotitontin Janakkalasta, saat kaupan päälle laadukkaan suomalaisen Kirami-kylpytynnyrin. Siinä kelpaa rentoutua niin keskellä kesän helteitä kuin talven paukkupakkasilla. Nyt jos koskaan on hyvä aika aloittaa tarinasi seuraava luku rennomman elämän ehdoilla.

Kylpytynnyri toimitetaan tontillesi silloin kun sinulle sopii. Etu on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka ja se koskee uusia tonttikauppoja.


Uuden alueen tonttien tullessa varattavaksi ensimmäisenä varauspäivänä varausmaksu maksetaan varausta tehtäessä. Varausten alkamisajankohtana ensimmäisenä paikalle tullut voi valita kaikista varattavista tonteista. Varaus hyväksytään, kun varausmaksu on maksettu. Varauksen voi tehdä vain omiin ja puolison nimiin, eikä sitä voi siirtää kolmannelle. Tontin luovutus (kauppakirja tai vuokrasopimus) tehdään vain tontinvaraajan kanssa.

Ne tontit, joita ei varata ensimmäisenä varauspäivänä, siirretään jatkuvaan varausmenettelyyn.

Voit varata tontin oheisella tulostettavalla varauslomakkeella tai sähköisesti karttapalvelusta
On tärkeää, että lomakkeen kaikki tähdellä merkityt kohdat on täytetty.

Suosittelemme, että varmistat varaustilanteen puhelimitse ennen lomakkeen lähettämistä.

Saatuamme täytetyn varauslomakkeen otamme varaajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Haluamme tarkistaa, että varaajalla on käytettävissään kaikki tonttia koskevat tiedot.

Varausmaksu on 1000 €. Lähetämme varausmaksusta laskun, jonka maksuaika on noin kaksi viikkoa. Maankäyttöinsinööri tekee varauspäätöksen varausmaksun maksamisen jälkeen.

Tontin ostaminen tai vuokraaminen

Kauppa tai vuokrasopimus on tehtävä 6 kuukauden sisällä varauspäätöksestä. Kauppasumma maksetaan erillisellä laskulla kaupanteon yhteydessä. Varausmaksu on osa kauppahintaa. Mikäli varaus perutaan, varausmaksua ei palauteta. Jos tontilla on puustoa, se kuuluu kauppahintaan.

Vuosivuokra on 7 % tontin vuokraushetken myyntihinnasta. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin. Maksettuja vuosivuokria ei hyvitetä tonttia myöhemmin ostettaessa. Tontin varausmaksu hyvitetään ensimmäisen ja tarvittaessa toisen vuoden vuosivuokrassa.

Rakentaminen on aloitettava 3 vuoden kuluessa kauppakirjan tai vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta.

Omakotitontteja luovutetaan 1 kpl / asuntokunta. Kaupalliseen pientalorakentamiseen varataan 1 kpl / rakentaja / rakennuttaja kerrallaan. Tällöin uusi varaus voidaan tehdä aikaisintaan edellisen kohteen ollessa työvaiheessa, jossa rakennuksen ulko-ovet ja ikkunat ovat paikalleen asennetut.

Tonttimaksu

Luovutuksen yhteydessä laskutetaan lisäksi tonttimaksu 1040 €, jolla katetaan lohkomis- ja luovutuskuluja.

Sähköliittymät

Elenia Oy:n verkkoalueella hinnan sähköliittymälle saat helposti hintalaskurilla.