Uuden alueen tonttien tullessa varattavaksi ensimmäisenä varauspäivänä varausmaksu maksetaan varausta tehtäessä. Varausten alkamisajankohtana ensimmäisenä paikalle tullut voi valita kaikista varattavista tonteista. Varaus hyväksytään, kun varausmaksu on maksettu. Varauksen voi tehdä vain omiin ja puolison nimiin, eikä sitä voi siirtää kolmannelle. Tontin luovutus (kauppakirja tai vuokrasopimus) tehdään vain tontinvaraajan kanssa. Ne tontit, joita ei varata ensimmäisenä varauspäivänä, siirretään jatkuvaan varausmenettelyyn.

Voit varata tontin sähköisesti karttapalvelusta, valitsemalla kartalta vapaan tontin ja klikkaamalla linkkiä ”Hae tonttia”. Samalla pääset myös kirjautumaan palveluun.
Saatuamme varauksen otamme varaajaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Haluamme tarkistaa, että varaajalla on käytettävissään kaikki tonttia koskevat tiedot.

Varaus omakotitontin myöhemmin tapahtuvaa ostoa/vuokrausta ja rakentamista varten: Sitoudut noudattamaan teknisen lautakunnan hyväksymiä rakentamistapaohjeita. Olet tietoinen 500,00 euron suuruisesta varausmaksusta ja 1040,00 euron suuruisesta tonttimaksusta. Varausmaksu on osa kauppahintaa tai vuokraa eikä sitä palauteta jos kauppa peruuntuu. Kun varausmaksu on maksettu, tehdään kunnassa varauspäätös 6 kk määräajaksi. Rakentaminen on aloitettava kolmen vuoden kuluessa kaupasta tai vuokrauksesta. Tonttimaksu 1040,00 euroa peritään kauppahinnan maksun tai 1. vuokraerän maksun yhteydessä. Tonttimaksua ei hyvitetä kauppasummasta tai vuokrasta. Olet myös tietoinen alueen maaperätutkimuksesta, kaavamääräyksistä, rakentamistapaohjeista, sekä alueen ominaisuuksista. Pyydä tarvittaessa lisätietoja maankäytön ja kaavoituksen puolelta. Rakennusvalvonta voi edellyttää tonttikohtaisen pohjatutkimuksen teettämistä.

Tutustuthan hyvin ennen varauspäätöksentekoa tonttien varaus- ja luovutusehtoihin (kv 13.11.2023 § 107).

Varausmaksu on 500 €. Lähetämme varausmaksusta laskun, jonka maksuaika on noin kaksi viikkoa.

Kauppa tai vuokrasopimus on tehtävä 6 kuukauden sisällä. Kauppasumma maksetaan erillisellä laskulla kaupanteon yhteydessä. Varausmaksu on osa kauppahintaa. Mikäli varaus perutaan, varausmaksua ei palauteta. Jos tontilla on puustoa, se kuuluu kauppahintaan.

Vuosivuokra on 5 % tontin vuokraushetken myyntihinnasta. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin. Maksettuja vuosivuokria ei hyvitetä tonttia myöhemmin ostettaessa. Tontin varausmaksu hyvitetään ensimmäisen ja tarvittaessa toisen vuoden vuosivuokrassa.

Rakentaminen on aloitettava 3 vuoden kuluessa kauppakirjan tai vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta.

Omakotitontteja luovutetaan 1 kpl / asuntokunta. Kaupalliseen pientalorakentamiseen varataan 1 kpl / rakentaja / rakennuttaja kerrallaan. Tällöin uusi varaus voidaan tehdä aikaisintaan edellisen kohteen ollessa työvaiheessa, jossa rakennuksen ulko-ovet ja ikkunat ovat paikalleen asennetut. Katso kuitenkin varausehdoistamme kohta 1.15. Erityiset poikkeukset tonttien varauksissa, 1 kpl sääntö.

Luovutuksen yhteydessä laskutetaan lisäksi tonttimaksu 1040 €, jolla katetaan luovutuskuluja.

Jos ostat talon, joka sijaitsee kunnan vuokratontilla: hae vuokraoikeuden siirron kirjaamista maanmittauslaitokselta ja toimita kauppakirjasta kopio kiinteistöinsinöörille. Vuokratontin voit ostaa omaksi. Kauppahinta määräytyy kaupantekohetkellä olevan tonttihinnan mukaan.

Elenia Oy:n verkkoalueella hinnan sähköliittymälle saat helposti hintalaskurilla.

Muuta rakentamiseen liittyvää/liittymät:
Rakennusvalvonta
Janakkalan Vesi
Telia
Elenia

Janakkalan Kodit vuokraa edullisesti sijaiskodin rakennusprojektin ajaksi. Tontin lunastaneilta emme peri vuokravakuutta.