Janakkalan piirretty kuntamaskotti ilves uimassa Tervakosken uimahallissa.

Ohjatut vesiliikuntaryhmät

Uimahallissa järjestetään uinninopetusta mm. päiväkoti- ja koululaisryhmille ympäri vuoden. Lasten alkeis- ja jatkouimakouluja järjestetään keväisin ja kesäkuun aikana. Muina aikoina uimakouluja järjestetään kysynnän mukaan.

Meneillään tai alkamassa olevat vesiliikuntaryhmät näet sivun ajankohtaista osiosta alla.

Alkeisuimakoulu

Alkeisuimakoulu on tarkoitettu 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, jotka kykenevät toimimaan ryhmässä. Tunneilla harjoitellaan sukeltamista, kellumista, liukuja ja alkeisuinteja sekä leikimme paljon. Harjoittelemme opetusaltaassa, mutta uimataidon kehittyessä saatamme käydä kokeilemassa uintia isossa altaassa.

Jatkouimakoulu

Jatkouimakoululaisen tulisi jo liikkua rohkeasti vedessä ja osata hieman kelluntoja, sukelluksia ja pienen matkan uintiakin.

Koululaisten uintikerhot

Uintikerhoissa tehdään vedessä kaikenlaista: harjoitellaan uintitekniikoita, vesipelastusta, leikitään, tasapainoillaan, sukelletaan ja hypitään ohjaajan johdolla. Uintikerhossa harjoitellaan jokaisella kerralla jokin suunniteltu harjoitus ja sen lisäksi touhuillaan lastenkin toiveiden mukaan asioita. Uintikerhossa ei treenata hiki otsalla vaan pidetään hauskaa vedessä. Suoritamme myös uinti/matka merkkejä kauden aikana.

Kerhot on tarkoitettu lapsille, jotka pystyvät toimimaan itsenäisesti puku- ja pesutiloissa tai heillä on siellä oma aikuinen mukana.

Erittäin hyvä vaihtoehto saada lapsi käymään uimassa viikottain, vaikkei uinti koko perheen kalenteriin säännöllisesti mahtuisikaan.

Liikuntapalveluiden vesijumpat

Vesijumpissa jumpataan monipuolisesti erilaisilla välineillä. Jumpata voit omaan tahtiin oman kunnon mukaan. Vesijumpat ovat avoimia kaikille ja niihin saa osallistua sisäänpääsy maksulla.