Kirjaston palvelut

Lainaus

Lisätietoja liitteestä Kirjaston käyttösäännöt ja maksut.

Lainausoikeuden saat todistamalla henkilöllisyytesi sekä sitoutumalla noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus.

Kirjasto voi tarvittaessa rajoittaa lainattavan aineiston määrää.

Varaaminen ja uusiminen

Voit varata aineistoa ja uusia lainojasi käymällä kirjastossa, puhelimitse tai Vanamo-verkkokirjastossa. Lainojaan voi uusia kahdeksan kertaa, mikäli niihin ei kohdistu varauksia. Verkkokirjastossa asiointia varten tarvitset kirjastokortin ja henkilökohtaisen, kirjastosta saatavan tunnusluvun. Saapuneesta varauksesta ilmoitetaan kirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Seutuvaraukset ja seutukuljetus

Voit tehdä seutuvarauksen Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastojen kokoelmasta siten, että noutopiste on jokin Janakkalan palvelupisteistä. Janakkalan kirjastoista lainattua aineistoa voit palauttaa Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastoihin. Vastaavasti näistä kirjastoista lainatun materiaalin voit palauttaa Janakkalan kirjaston palvelupisteisiin. Seutuvarauksen hinta on 2,50 euroa/varaus.

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole Janakkalan kunnankirjaston kokoelmissa, voidaan välittää muista kirjastoista kaukolainasääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja noudattaen. Postitusmaksu vähintään 6 €/laina tai lähettäjäkirjaston esittämän laskun mukaan. Jäljenteet lähettäjäkirjaston laskun mukaan.

Kotipalvelu

Tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa. Palvelu on maksutonta.

Kotipalveluasiakkaan käytettävissä on

  • kauno- ja tietokirjallisuutta
  • äänikirjoja
  • isotekstisiä kirjoja
  • musiikki- ja kielikurssiäänitteitä
  • lehtiä
  • elokuvia

Kotipalvelu tuo sinulle kerran kuussa tai tarpeen mukaan kirjakassin. Voit myös itse esittää toiveita haluamastasi aineistosta. Ennen kotipalvelun käyntiä kirjaston virkailija soittaa kotiin ottaen vastaan toivomuksia ja varauksia.

Yhteyshenkilö: Arto Myllymäki tai soittopyyntö pääkirjaston neuvontaan.

Skannaus ja tulostus

Pääkirjastossa on mahdollista skannata ja tulostaa dokumentteja maksua vastaan.

Omatoimikirjasto

Lisätietoja sivulta Omatoimikirjasto.

Tervakosken kirjastossa voit asioida omatoimisesti laajemmilla aukioloajoilla. Pääset sisään erillisellä avaimella sekä palautat, lainaat ja noudat varauksesi itse.

Tilojen vuokraus

Lisätietoja sivulta Tilojen vuokraus.

Pääkirjaston vuokrattavia tiloja (näyttelytila, kirjaston aula, opetusluokka) voit tiedustella kirjastosta. Kirjaston tilojen varaustilannetta pääset selaamaan Timmi-kalenterista.

Tiedustelut ja varaukset ma, ti, to, pe klo 9.00-15.00 tai sähköpostilla.
Yhteyshenkilöt: Matti Karvinen tai Ulla Kapanen.