Henkilö ottaa kirjaa kirjahyllystä.

Kirjaston palvelut

Lainaus

Lisätietoja sivulta Käyttösäännöt.

Kirjastokortin saat todistamalla henkilöllisyytesi sekä sitoutumalla noudattamaan kulloinkin voimassa olevia kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan kirjallinen suostumus.

Kirjasto voi tarvittaessa rajoittaa lainattavan aineiston määrää.

Varaaminen ja uusiminen

Voit varata aineistoa ja uusia lainojasi käymällä kirjastossa, puhelimitse tai Vanamo-verkkokirjastossa. Lainojaan voi uusia kahdeksan kertaa, mikäli niihin ei kohdistu varauksia. Verkkokirjastossa asiointia varten tarvitset kirjastokortin ja henkilökohtaisen, kirjastosta saatavan tunnusluvun. Saapuneesta varauksesta ilmoitetaan kirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Seutuvaraukset ja seutukuljetus

Voit tehdä seutuvarauksen Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastojen kokoelmasta siten, että noutopiste on jokin Janakkalan palvelupisteistä. Janakkalan kirjastoista lainattua aineistoa voit palauttaa Hämeenlinnan tai Hattulan kirjastoihin. Vastaavasti näistä kirjastoista lainatun materiaalin voit palauttaa Janakkalan kirjaston palvelupisteisiin.

Varausten hinnat

 • Normaali varaus on maksuton.
 • Seutuvaraus 2,50 €/varaus.

Kaukopalvelu

Aineistoa, jota ei ole Janakkalan kunnankirjaston kokoelmissa, voidaan välittää muista kirjastoista kaukolainasääntöjä ja lainan antaneen kirjaston ehtoja noudattaen.

Kaukopalvelun hinta

 • Postitusmaksu vähintään 6 €/laina tai lähettäjäkirjaston esittämän laskun mukaan.
 • Jäljenteet lähettäjäkirjaston laskun mukaan.

Kotipalvelu

Kotipalvelu on maksuton lisäpalvelu, joka on tarkoitettu niille kuntalaisille, jotka eivät vamman, sairauden tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Kotipalveluasiakkaan käytettävissä on:

 • kauno- ja tietokirjallisuutta
 • äänikirjoja
 • isotekstisiä kirjoja
 • musiikki- ja kielikurssiäänitteitä
 • lehtiä
 • elokuvia

Kotipalvelu tuo sinulle kerran kuussa tai tarpeen mukaan kirjakassin. Voit myös itse esittää toiveita haluamastasi aineistosta. Ennen kotipalvelun käyntiä kirjastovirkailija soittaa kotiin ottaen vastaan toivomuksia ja varauksia.

Yhteyshenkilö: Arto Myllymäki tai soittopyyntö pääkirjaston neuvontaan.

Tietokoneet

Pääkirjasto

Pääkirjaston tiloissa on seitsemän asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Voit varata tietokoneita asioidessasi kirjastossa tai soittamalla kirjastoon.

 • kolme aikuisten konetta (max 2 tuntia/vrk/henkilö)
 • kaksi lasten ja nuorten konetta (max 1 tunti/vrk/henkilö)
 • yksi 15 minuutin pikakone (ei ajanvarausta)

Parvella sijaitsevat kaksi aikuisten konetta on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneiden käyttöön. Alakerran aikuisten kone ja 15 minuutin pikakone on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille.

Tervakosken kirjasto

Tervakosken kirjastosta löytyy kolme asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta, joista yksi on 15 minuutin pikakone.

Voit varata tietokoneita asioidessasi kirjastossa tai soittamalla kirjastoon.

Tulostus ja skannaus

Pääkirjasto

Pääkirjastossa voit skannata ja tulostaa dokumentteja maksua vastaan. Tulostus onnistuu aikuisten osaston kolmelta koneelta. Pyydä kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tarvittava määrä paperia. Ainoastaan asiakaspalvelutiskiltä voit saada väritulosteita tai -kopioita.

Tervakosken kirjasto

Tervakosken kirjastossa tulostus onnistuu aikuisten osaston kolmelta koneelta. Ainoastaan asiakaspalvelutiskiltä voit saada väritulosteita tai -kopioita.

Tulosteiden ja skannausten hinnat

 • Mustavalkoinen tuloste tai kopio A4 0,50 €/kpl
 • Mustavalkoinen tuloste tai kopio A3 1 €/kpl
 • Värituloste tai kopio A4 1 €/kpl
 • Värituloste tai kopio A3 2 €/kpl
 • Skannaus 1 €/sivu (henkilökunnan avustuksella)
 • Omatoiminen skannaus ilmainen

Omatoimikirjasto

Pääkirjasto

Pääkirjastossa voit asioida omatoimisesti aamuisin ennen kirjaston asiakaspalvelun avaamista. Pääkirjaston omatoimiseen käyttöön et tarvitse kuin oman kirjastokorttisi, ovet avataan asiakkaille valmiiksi.

Tervakosken kirjasto

Lisätietoja sivulta Omatoimikirjasto.

Tervakosken kirjastossa voit asioida omatoimisesti laajemmilla aukioloajoilla. Tarvitset sirullisen kirjastokortin, jonka saat Tervakosken kirjastosta palveluaikana. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoittama sopimus. Sopimus on allekirjoitettava paikan päällä kirjastossa.

Uusi kortti toimii valitsemasi salasanan/tunnusluvun kanssa kulkukorttina omatoimiaikoina. Korttia voi käyttää normaalisti kirjastokorttina kaikissa Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastoissa.

Ensimmäinen omatoimikortti on ilmainen. Jos omatoimikortti katoaa, uusi maksaa 10 euroa.

Tilojen vuokraus

Lisätietoja sivulta Tilojen vuokraus.

Pääkirjaston vuokrattavia tiloja (näyttelytila, kirjaston aula, opetusluokka) voit tiedustella kirjastosta. Kirjaston tilojen varaustilannetta pääset selaamaan Timmi-kalenterista.

Tiedustelut ja varaukset Matti Karvinen tai Ulla Kapanen.

Liikuntavälinelainaamo

Pääkirjastosta ja Tervakosken kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla.
Lisätietoa liikuntavälinelainaamosta ja vinkkivideoita.