Janakkalan kunnassa on toista vuotta toiminnassa Harrastamisen Suomen mallin hanke, jossa päätavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö. Harrastustarjontaa on muokattu sen mukaan, mihin lapset ja nuoret ovat osoittaneet mielenkiintoaan aiemmin toteutetuissa kyselyissä ja/tai harrastoiminnan koordinaattorin haastatteluissa.

Janakkalan harrastamisen malli lähtee ajatuksesta, että jokaisella kunnassa asuvalla lapsella tulisi olla tasavertainen mahdollisuus osallistua harrastuksiin. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että harrastustoimintaa on tarjolla kaikissa kunnan peruskouluissa, kaikki harrastukset ovat maksuttomia ja koulukyydit järjestetään harrastustoiminnan ehdoilla, kun oppilas osallistuu omalla koululla tarjottaviin harrastuksiin. Harrastustoiminnan koordinaattori voi myös auttaa löytämään uusia harrastuksia lapsen tai nuoren mielenkiinnon kohteiden mukaan tai vaikkapa löytämään ratkaisuja, jos harrastukseen osallistumisessa on ilmennyt haasteita.

Harrastusryhmät löydät osoitteesta uusi.kuntapalvelut.fi/janakkala/fi. Jokaisella koululla on oma harrastustarjottimensa. Sivun vasemmasta valikosta voit valita Tervakosken koulun, jolloin näet tarjolla olevat harrastukset. Sivuilla on nyt näkyvissä kaikki suunnitellut ryhmät. Jotta harrastusryhmä voidaan aloittaa, tulee ilmoittautuneita ryhmään olla joukkuelajeissa vähintään 6, muissa harrastuksissa pääsääntöisesti 3.