Vähikkälä

Vähikkälä on vireä ja elinvoimainen kylä lounaisessa Janakkalassa hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Lähimmät taajamat ovat Tervakoski ja Launonen. Kylän alueella on useita järviä. Vähikkälä on osa kulttuurihistoriallisesti merkittävää perinnemaisemaa, ja sen halki kulkeva Kirkkoportintie on ollut käytössä jo keskiajalla. Vähikkälä on valittu vuoden hämäläiseksi kyläksi vuonna 2001.

Vähikkälässä on n. 150 asuinkiinteistöä ja n. 400 asukasta. Kylään on muuttanut viime vuosina lapsiperheitä ja parhaillaan on rakenteilla omakotitaloja. Kylän maisemista nauttivat myös kesäasukkaat, kesäasuntoja on n. 300, joista monet ovat käytössä ympäri vuoden. Tärkein kylän palveluista on 133-vuotias koulu. Vähikkälän maa- ja kotitalousseuran omistamassa Seuratalossa järjestetään kokouksia ja juhlatilaisuuksia. Kesäisin yhteisenä kokoontumispaikkana toimii elintarvikekioski ja kylätoimisto kahvilapalveluineen. Kylässä käy myös kirjastoauto ja Tassu-bussi.

Vähikkälän väljämä
Kyläyhdistys Vähikkälän väljämä on toiminut aktiivisesti kyläkoulun säilymisen puolesta. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää asukkaiden yhteistoimintaa, parantaa kylän elinmahdollisuuksia ja viihtyvyyttä. Kylälehti ilmestyy kahdesti vuodessa, ja kylällä on myös oma puhelinluettelo. Vähikkälän Näyttämö VäNällä on vilkasta kesäteatteritoimintaa.