Rastila

Rastilan kylä on aiemmin kuulunut Vanajan ja Kilpiälä Janakkalan kuntaan, mutta vuoden 1967 alueliitoksen myötä Rastilastakin tuli osa Janakkalaa. Kylistä on merkintöjä jo 1500-luvulta saakka. Merkkinä muinaisesta asutuksesta on esimerkiksi Raimansuokalliolla sijaitseva uhrikivi.

Maatilat ovat olleet samojen sukujen hallinnassa 1800-luvulta lukien aina vuoteen 1968, jolloin muun muassa Lemolan ja Laurilan tilat kaupan myötä siirtyivät Turengin Sokeritehtaan omistukseen.

Janakkalan kunta osti Sokeritehtaan maat omistukseensa 1990-luvulla ja kunta kaavoitti Rastikankaan teollisuusalueen, jonne on 2000-luvulla tullut teollisuutta sekä iso logistiikkakeskus.
Rastilan ja Kilpiälän kyläyhdistys on perustettu 1989. Kyläyhdistyksellä on ollut hallinnassaan Rastilan-Kilpiälän Kylätupa jo lähes 20 vuotta.

Kyläyhdistys järjestää Kylätuvalla monenlaista toimintaa ja Kylätupaa vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön erilaisten juhlien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Lisäksi kyläyhdistyksellä on muun muassa astiasto, pöytäliinoja ja karaokelaitteet juhlien järjestäjille.