Hyvikkälä

Hyvikkälä sijaitsee läntisessä Janakkalassa. Linnatuuleen on matkaa 6 km, Turengin ja Tervakosken taajamiin 12 km, Rengon kirkolle 15 km ja Hämeenlinnaan noin 20 km. Lähimmät alakoulut ovat Tarinmaalla ja Viralassa. Kylässä on noin 200 asukasta.

Asutus on sijoittunut vanhan, Janakkalan kirkolta Renkoon vievän maantien varrelle. Haapajärvestä Kernaalanjärveen laskeva Hyvikkälänjoki ja sen rantaviljelykset ovat leimallinen piirre kylämaisemassa.
Hyvikkälä sopii aktiivisille ulkoilmaihmisille. Lenkki- ja ratsastusmaastoja riittää ja joki kuuluu Janakkalan melontareitistöön. Rannalla on kylän yhteinen uimapaikka.
Kyläyhdistys on perustettu vuonna 1995 edistämään yhteistoimintaa ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Sen rinnalla toimii perinteikäs Hyvikkälän VPK. Tunnelmallinen VPK:n talo on kylän kokoontumispaikka. Sen läheisyydessä on urheilukenttä ja isompaakin porukkaa kerrallaan keinuttava kyläkeinu.

Kyläyhdistys ja VPK järjestävät vuosittain mm. puurojuhlan ja liikunnallisen kesätapahtuman. Kesällä kylän kentällä pelataan lentopalloa ja rantalentistä sekä jumpataan. Syksyn tultua VPK:lla kokoontuu lukupiiri.

Jaa sivu