Hyvikkälän VPK:n syystapahtuma VPK-talon pihalla.

Hyvikkälä on aktiivinen ulkoilmasta nauttivien ihmisten kylä. Lenkki- ja ratsastusmaastoja riittää ja kylän läpi virtaava Hyvikkälänjoki kuuluu Janakkalan melontareitistöön. Rannalla on kylän yhteinen uimapaikka.

Hyvikkälä on vanha kylä, josta on tietoja jo 1400-luvulta. Hyvikkälästä löydettiin noin vuonna 1300 haudattu “Janakkalan miekkamies”.

Hyvikkälä sijaitsee läntisessä Janakkalassa. Linnatuuleen on matkaa 6 km, Turengin ja Tervakosken taajamiin 12 km, Rengon kirkolle 15 km ja Hämeenlinnaan noin 20 km. Lähimmät alakoulut ovat Tarinmaalla ja Viralassa. Kylässä on noin 200 asukasta.

Asutus on sijoittunut vanhan, Janakkalan kirkolta Renkoon vievän maantien varrelle. Haapajärvestä Kernaalanjärveen laskeva Hyvikkälänjoki ja sen rantaviljelykset ovat leimallinen piirre kylämaisemassa.

Kyläyhdistys ja VPK järjestävät vuosittain mm. puurojuhlan ja liikunnallisen kesätapahtuman. Kesällä kylän kentällä pelataan lentopalloa ja rantalentistä sekä jumpataan. Syksyn tultua VPK:lla kokoontuu lukupiiri. Tunnelmallinen VPK:n talo on kylän kokoontumispaikka. Sen läheisyydessä on urheilukenttä, leikki- ja kuntoilupaikka sekä isompaakin porukkaa kerrallaan palveleva laavu.

Hyvikkälän kyläkummi

Jaana Kauranen, puh. 044 0303760, jkauranen@hotmail.com.

Harrastusmahdollisuudet

Ratsastus, ulkoilu, marjastus, sienestys, jumpat, lentopallo, uinti ja kyläyhdistystoiminta.

Muuta mielenkiintoista

Hyvikkälän kauppamuseo (Jokirannanpolku 9), nostalgiabensis, kahvila ja tehtaanmyymälä sijaitsevat Hyvikkälän entisen koulun pihapiirissä. Museon komeasta kokoelmasta löytyy esineitä ja tuotteita 1900-luvun alusta 1970-luvulle asti.