Hiekkaranta ja tyyni järvi.

Rehakka ja Irjala ovat syntyneet samannimisten kartanoiden ympärille 1920-luvulla torppari ja mäkitupa-asutuksen myötä. Tällä hetkellä asukkaita on noin 80, mutta pienessä kylässä on voimaa ja virtaa. Hyviä puolia ovat maaseudun rauha ja luonnon läheisyys, Rehakassa voi asua väljästi, mutta kylällä on keskeinen sijainti lähellä kaikkea.

Kylän nähtävyydet ovat Rehakan Rivieera ranta, Unikon linnavuori, Isonpiirinkallio ja Pauninmaan luontokohde. Kesäisin tanssitaan Löyttyniemen navetanvintillä.

Vuonna 2004 julkaistiin kyläkirjan” Veri vetää Rehakkaan”. Joka vuosi vietetään perinteistä pikkujoulua Willa Göösissä. Paikalla on aina lähes 40 kyläläistä.

Vuokrattavat tilat

Majatalo Willa Göös
Majoitus-, kokous ja juhlapalvelut. Oma kappeli.
Pauninkulmantie 310

Harrastusmahdollisuudet

Luonnossa kulkeminen, Rehakan Rivieeralla mahdollisuus uida ja paistaa makkaraa kodassa.

Muuta mielenkiintoista

  • Luontokohde Pauninmaa
    Pauninmaan omaleimaiset maastot tarjoavat upeat puitteet erilaisille luontoaiheisille elämyksille ympäri vuoden tilauksesta. Pimeä- ja talvitapahtumat avoinna yleisölle.
  • Unikonlinna
    Unikonlinna on rauhoitettu mahdollinen muinainen linnavuori ja puolustusvarustus. Unikonlinnalle lähtee Rehakantieltä melko huomaamaton polku, varsinaista P-paikkaa ei ole. Keskeltä metsää löytyvä jylhä jyrkänne yllättää ensikertalaisen.

Rehakan ja Irjalan kyläyhdistys

Kyläyhdistys on perustettu v. 1999. Yhdistys toimii aktiivisesti järjestämällä tilaisuuksia mm. joulujuhlat, uusien ja vanhojen asukkaiden tapaamiset sekä Rehakan kesätanssit Löyttyniemen navetanvintillä. Yhteistyötä tehdään Janakkalan muiden kylien sekä monien muiden kyliä kehittävien tahojen kanssa.

EU-varoin ja talkoilla on kunnostettu kunnan uimaranta Rehakan Rivieera ja upeat saniteettitilat Rehakan tansseissa käyvien iloksi. Kylän toimintaa ohjaavat yhteiset arvot: luotettavuus, aktiivisuus, luonto, yhteenkuuluvuus, perinteet, hiljaisuus ja hengelliset arvot.