VPklaiset harjoitttelevat tulensammutusta.

Koljalan kylä sijaitsee 4 km päässä Turengin keskustasta. Koljalan koko kylä on aikanaan kuulunut Harvialan kartanoon ja Vanajan kuntaan.

Kylän alueella sijaitsee erityisiä luontokohteita, kuten  Koljalan Tunturivuori. Alueella on runsaasti hämeenkylmänkukan, Janakkalan kunnan nimikkokasvin, esiintymiä.

Vuokrattavat tilat

Koljalan lastupirtti
Heinäjoentie 474
Kimmo Jokela, p. 0400 537 695

Kylän toiminnan keskuspaikkana on vuonna 1929 rakennettu hirsinen seuratalo, Koljalan Lastupirtti, joka sijaitsee keskellä idyllistä ja rauhallista maalaismaisemaa. Lastupirtin rakensi Harvialan pienviljelijäin osasto, joka myöhemmin 1980-luvun alkupuolella muutti nimensä Koljalan kyläseuraksi ja teki talossa perusteellisen remontin.

Kyläseura vuokraa pirttiä sekä kyläläisille että ulkopuolisille erilaisia juhlia varten. Lastupirtti on käytössä huhtikuun puolivälistä vuodenvaihteeseen ja soveltuu varsinkin perhejuhlien järjestämiseen. Lastupirtillä voidaan järjestää tapahtumia, kuten häitä, synttäreitä, kokouksia, pikkujouluja, tansseja yms. Juhlat voidaan järjestää n. 100 henkilölle.

Muuta mielenkiintoista

Kylällä toimii myös aktiivinen Koljalan VPK. Koljalan VPK:n lavalla pääsee pistämään jalalla koreasti ja hoitamaan samalla kuntoa pitkin kesäkautta tanssitunneilla.

Kesän huipennuksena Koljalan VPK järjestää heinäkuussa Nostalgiatanssit (Koljalan VPK:n lava, Heinäjoentie 199). Vanhanajan tanssilavatunnelma on näissä tansseissa taattu!