Markkinakojuja Kiipulan piha-alueelle.

Kiipulan kylä tunnetaan parhaiten kylässä sijaitsevasta koulutus- ja kuntotuskeskus Kiipulasta. Alueella näkyy edelleen vanha, kaunis päärakennus Kustaanhovi, joka toimii nykyään juhla- ja kokoustilana.

Kiipulan historia kytkeytyykin vahvasti Wilhelmiina ja Kustaa Kiipulan elämäntyöhön. Kiipulat pitivät menestyvää maatilaa, mutta testamenttasivat omaisuutensa tuberkuloosin vastustamistyöhön, kun oma tytär Alma Kiipula menehtyi keuhkotuberkuloosiin 38-vuotiaana vuonna 1907. Tilan kaksi poikaa olivat kuolleet aiemmin eikä tilalle ollut jatkajaa.

Testamentista alkanut toiminta laajeni koulutus- ja kuntoutustoiminnaksi.

Kiipula on edelleenkin pieni kylä: työntekijöitä Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksen päätoimipaikan tontilla on noin 200 ja päivittäinen asiakasmäärä (opiskelijoita ja kuntoutujia) 400–500.

Kiipula on yhteiskunnallisen hyvän tuottaja. Perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Kokonaisuuteen kuuluu Kiipulan ammattiopisto, Kiipulan yrityspalvelut, Kiipula Gardens ja Kiipula Guest House. Kuntoutuspalveluita toteuttaa puolestaan Avire Oy.
www.kiipula.fi

Vuokrattavat tilat

Kiipula tarjoaa vuokrattavaksi tiloja erilaisiin tilaisuuksiin aina pienistä kokouksista suurempiin seminaareihin ja tapahtumiin. Myös Kiipulan vanhaa päärakennusta, Kustaanhovia, vuokrataan ja se on omiaan esimerkiksi erilaisten perhejuhlien pitopaikkana tai kokoustilana.

Myös Kiipulan liikuntatiloja on mahdollista vuokrata.
yrityspalvelut@kiipula.fi

Harrastusmahdollisuudet

Frisbeegolf, minigolf, tennis, crosstraining-teline, merkityt ulkoilureitit, merkitty maastopyöräreitti, uimahalli, luentosali.

Muuta mielenkiintoista

  • Kota
    Kota on harjumaisemissa sijaitseva tunnelmallinen ja rauhallinen taukopaikka 15 hengelle. Talvisaikaankin kodalla voi nauttia nokipannukahveista tai makkaranpaistosta. Kodalla on ulko-wc. Kodan käyttö edellyttää varauksen tekemistä: yrityspalvelut@kiipula.fi.
  • Jussin laavu
    Matinvuoren huipulla upea levähdyspaikka, josta avautuvat hengästyttävät maalaismaisemat . Tilaa laavulla on noin 30 hengen ryhmälle. Nokipannukahvit ja makkarapaisto onnistuvat ympäri vuoden. Laavulla on ulko-wc. Laavun käyttö edellyttää varauksen tekemistä. Varaukset: yrityspalvelut@kiipula.fi.
  • Kiipula Gardens ja Miinantori
    Kiipula Gardens on kaupallinen opetuspuutarha, jossa viljellään kasvihuoneessa kukkia ja vihanneksia. Avomaalla tuotetaan luomuvihanneksia, -marjoja ja -hedelmiä. Tuotteita voi ostaa ympäri vuoden Kiipulasta myymälä Miinantorilta sekä touko-kesäkuussa suoraan kasvihuoneesta. Tervetuloa luomu- ja lähiruokaostoksille Miinantorille!