Leikkivälineitä koulun pihalla.

Heinäjoen kylä sijaitsee 5 kilometrin päässä Turengin keskustasta Lammille päin. Kylän pohjoisosa on aikanaan kuulunut Vanajan kuntaan. Heinäjoen kylän läpi kulki vanha tie, jota kutsuttiin Hiidentieksi. Tie on ikivanha Hämeen vanhimpien asuttajien käyttämä kulkutie. Kylässä sijaitsee myös Lintuvuoren lähde, joka on vanha uhrilähde.

Kylän keskipisteenä on ala-asteena toimiva Heinäjoen koulu. Heinäjoen kyläseuran ja kylän päätapahtumana on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ollut kesäkuussa järjestettävät perinteiset Latotanssit Mikkolan ladossa, idyllisessä maalaismaisemassa.

Harrastusmahdollisuudet

Heinäjoen koululla talvisin luistelukenttä ja kesällä jalkapallokenttä, hiihtoladut, kyläseuran talkootoiminta, uimarannat ja aktiivinen monenlaista toimintaa ja tapahtumia järjestävä Heinäjoen VPK.

Kyläseura järjestää paljon erilaisia aktiviteetteja kyläläisille ympäri vuoden kulttuurin ja liikunnan merkeissä. Kyläseura on julkaissut kylästä historiakirjan ”Heinäjoki – torppareista nykypäivään”.

Vuokrattavat tilat

  • Kyläseura vuokraa telttoja
    Kyläseuralla on vuokrattavana kaksi erikokoista telttaa erilaisiin tilaisuuksiin kuten esimerkiksi häihin ja rippijuhliin.
  • Sarastuksen maja
    Tilava sali, kaksi saunaa puku- ja pesuhuoneineen, sekä keittiö. Seppo Sohlman p. 0400 736 340. www.turenginsarastus.net

Muuta mielenkiintoista

Erkki ja Marja Niemen Elämyspiha lapsille ja lapsenmielisille.
Veistoksia, keppihevosrata, pihapelejä ym. Vapaa pääsy.
Lintuvuorentie 14, 14200 Turenki.