Mopoja rivissä ilta-auringossa.

Kuntaan on tullut ehdotus kumppanuuspöydästä, joka pohtisi mopopajatoiminnan käynnistämistä Turenkiin. Turengissa aikaisemmin ollut mopopajatoiminta on hiipunut, mutta tarve ei ole kadonnut.

Mopopajatoiminta vaatii niin tiloja, tarvikkeita kun osaajiakin ohjaamaan nuoria. Koetko, että sinulla olisi ideoita tai ratkaisun avaimia mopopajan käynnistämiseen? Olitko mukana aikaisemmassa toiminnassa, toisitko osaamisesi tähän kumppanuuspöytään?

Ensimmäinen tapaaminen ke 6.9.2023

Tapaamisessa todettiin, että suurin haaste toiminnan uudelleen käynnistämisessä on uuden tilan löytyminen. Sen pitäisi olla keskeisellä paikalla. Samalla kuitenkin sen verran sivulla, että myös pihalla voi kokeilla ajoneuvoa. Sijainti vaikuttaa siihen kuinka paljon hang around -porukkaa tulee paikalle. Pieni välimatka keskustaan olisi siksi hyväksi.

Janakkalan Nuorison Tuki ry olisi valmis jatkamaan toiminnan pyörittämistä, mikäli tila löytyy.
Sovittiin, että tilaa etsitän avoimella haulla somessa sekä selvittämällä tiedossa olevia potentiaalisia tiloja.

Tilan vaateet ovat:

  • noin 100 -150 m2
  • vesipiste
  • WC
  • lämmitys
  • lattiakaivo olisi hyvä tai esim vesipiste ulkona
  • lukittava kaappi/osa
  • Toimintaa olisi noin 1 -2 krt /viikossa.

Toinen tapaaminen 27.9.

Mahdollinen tila on löytynyt optimaalisella sijainnilla lähellä Turengin keskustassa.
Tilan omistaja oli tilaisuudessa läsnä ja hänen kanssaan keskusteltiin siitä, millaista käyttö olisi ja mitä tila vaatii, ennen kuin se olisi käyttövalmis. Todettiin, että mahdollinen pajatoiminnan aloitus olisi noin marraskuun puolivälissä. Tilan omistaja varmistaa vielä, onko kyseinen tila käytettävissä ja miettii vuokran määrän.
Nuorilta on kysytty kiinnostusta pajatoimintaan ja sitä vaikuttaisi olevan. Seuraava tapaaminen pidetään käsittelyssä olevassa hallissa, mikäli omistaja edelleen näyttää suunnitelmille vihreää valoa.

Kolmas tapaaminen 11.10.

Tapaaminen pidettiin hallilla, jonka omistajan kanssa on päästy sopimukseen tilan käytöstä. Sopimus tehdään ensi alkuun loppuvuodeksi 2023 ja vuodeksi 2024. Jatkosta voidaan neuvotella. Lähtökohtaisesti toimintaa olisi torstaisin klo 17-19.30, sekä joinakin lauantaipäivinä. Vuorkasopimus tehtäisiin ko yrityksen ja Janakkalan Nuorison Tuki ryn välille, vaikka vuokra maksetaan kumppanuspöydän eli kunnan varoista. Jantu käy mopopajatoiminnan läpi omassa hallituksessaan. Seuraava haaste on löytää lisää aikuisia ohjaajia mukaan toimintaan, jokaiselle kerralla paikalla tulisi olla vähintään kaksi aikuista. Saa ilmoittautua!

Viimeinen tapaaminen 26.10. klo 16.30

Tapaamisessa allekirjoitettiin tilankäyttösopimus Janakkalan Nuorison tuki ryn ja moottoripajatoiminnalle tilat vuokraavan Finnreha-Handi Finlandin kanssa. Toiminta pyritään saamaan käyntiin vielä loppuvuoden aikana, mutta se vaatii vielä mm, organisointia tilassa. Kumppanuuspöytä lopetti työskentelynsä, mutta yhteistyö osallistujien kesken jatkuu mm, ohjaajien rekrytoinnilla.

Avajaiset 9.12.

Mopopajan avajaisia vietetään 9.12. 2023 klo 13-15 osoitteessa Harvialantie 15. ( Finnreha-Handin halli)
Toiminta kaipaa vielä lisää ohjaajia. Kiinnostaako? Olethan yhteydessä Jantuun: tommia.laine@hotmail.com


Tutustu kumppanuuspöytätyöskentelyyn ja ilmoittaudu mukaan!