Kanta-Hämeen Oppaat ry tekee opastettuja kierroksia Janakkalaan ja muihin seudun kuntiin. Tutustu retkiohjelmaan tai suunnittele oppaan kanssa oma retki. Kanta-Hämeen Oppaat ry:n nettisivuille

Lähdetään maalle – Janakkalaan opastetulle puolipäiväretkelle

JANAKKALAN RETKI

Opas on ryhmää vastassa Tarinmaalla, Janakkalan kirkolla. Tutustutaan Janakkalan kirkon seutuun, nähdään Torpparimuistomerkki ja vuoden 1918 sodan taistelupaikat Tarinmaalla sekä Pyhän Laurin lähde. Hangastenmäestä ja Hakoisten linnavuoresta kerrotaan bussista käsin.

Matka jatkuu kohti Hyvikkälän kauppamuseota ja nostalgiabensistä. Mahdollisuus lisämaksusta tutustua museoon ja nauttia kahvit leivonnaisen kera.

Kierroksella opas kertoo Tervakosken kartanon alueesta sekä paperitehtaasta. Leppäkoskelta Ida Aalbergin, suuren näyttelijättären, lapsuusmaisemista matka jatkuu kohti Kiipulan ammattiopiston aluetta.

Hakolan marjatilalla voimme tutustua tilan eläimiin. Lisäksi on ostosmahdollisuus, tarjolla on monenmoista kuten mehiläisvahakynttilöitä, jauhoja ja mehuja. Lisämaksusta tilat-taessa keittolounas tai kahvit alkumaljojen kera.

Seuraavaksi jatkamme Turenkiin, toiseen kunnan taajamista. Kalpalinnan laskettelukeskus ja Ilveslinnan asuntoalue nähdään matkan varrella kohti Tarinmaata, jonne kierros päättyy.

Opastuksen kesto 4 h tai sopimuksen mukaan ryhmän omalla bussilla. Opastus suomeksi.

Opastushinnat voimassa olevan hinnaston mukaan.

Opas tekee varaukset kohteisiin, joita voidaan muuttaa ryhmän toiveiden mukaisesti.