Jyrkkä kallio.

Haukankallio

Haukankalliontie, Leppäkoski

Leppäkosken Haukankalliolla on kiipeilty jo 1950-luvun lopulla, jolloin Suomen kalliokiipeilyn pioneerit suorittivat nousuja parhaimmillaan 30 metriä korkealla seinämällä. Haukankalliolla on 14 eritasoista kiipeilyreittiä. Useimpien reittien päältä löytyy yläköysiankkuri. Alaköydellä kiivettäessä kiipeilijän pitää hallita luonnollisten varmistusten turvallinen käyttö, sillä reiteillä on hyvin vähän kiinteitä varmistuksia.

Kalliolla tulee välttää meluamista, koska lähimmät asuintalot ovat aivan kallion vieressä. Autoille on pieni parkkipaikka Haukankalliontieltä lähtevän metsäautotien alussa.

Haukankalliolle pääsee kiipeämään myös opastetusti. Kiipeily toteutetaan ns. yläköysikiipeilynä, missä kiivetään yksi kiipeilijä kerrallaan. Kerrallaan kiipeilemään otetaan 1–4 henkilöä noin tunnin ajaksi. Noin 1,5 tunnin kalliokiipeilyn hinta enintään 4 henkilön ryhmälle on 100 €. Kiipeily soveltuu normaalikuntoisille osallistujille, suositusalaikäraja on 12 vuotta. Lisätietoja: T:mi Imasiip / Sami Ylämurto, sami.ylamurto@gmail.com, puh. 044 363 0203.

Haukankallio kartalla.

Ruhankallio

Ruhantie, Tervakoski

Ruhankalliolla on pieni valikoima kokeneille harrastajille sopivia kiipeilyreittejä. Pultattuja reittejä on noin 10 kpl, negatiivinen sporttikallio on hyvää kiveä. Ruhankallio kartalla.