Valtuusto päätti ateria ja puhtauspalveluiden ulkoistamisesta sekä rakennusliikkeiden tonttialesta

Valtuusto päätti  (9.1.)  ulkoistaa ateria- ja puhtauspalvelut kokonaisuutena ja valita palvelutuottajaksi ajalle 1.4.2023 – 31.3.2028 kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt Compass Group Finland Oy. Ulkoistuksen osana Keskuskeittiö Tuuvinki vuokrataan.

Kilpailutusta valmisteltaessa päätettiin, että Janakkalan kunnan ateria- ja puhtauspalveluiden sekä Kanta- Hämeen hyvinvointialueen ateriapalveluiden tuottajaksi valitaan yksi yhteinen palveluntuottaja. Tarjouspyyntöön saatiin neljä tarjousta, joista yksi oli tehty ryhmittymänä. Kaikki tarjoajat täyttivät soveltuvuudelle sekä tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Hankintapäätös tulee julkiseksi valtuuston lopullisen päätöksen allekirjoittamisella tai varmentamisella muulla vastaavalla tavalla. Hankintaa koskevat tarjoukset sekä muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat salassa pidettävää tietoa lukuun ottamatta julkisiksi vasta, kun sopimus on tehty.

Valtuusto päätti myös tonttimyynnin vauhdittamisesta siten, että rakennusalan yritys voi varata max. yht. 4 kpl (omakoti, rivitalo, paritalo) tonttia samalta kaava-alueelta. Ensimmäinen varattu tontti on normaalihintainen ja loput max. 3 tonttia myydään -40 %:n alennuksella. Rakentaminen tulee aloittaa normaalihintaisesta tontista. Kyseinen varauskäytäntö ja hinnoittelumalli on voimassa 1.1. – 31.5.2023 ja koskee kaikkia Janakkalan kunnan asemakaava-alueiden vapaita okt-, pari-, ja rivitalotontteja.

Myös muut pykälät hyväksyttiin esitysten mukaisesti.

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan täällä.