Räikee –katutaidefestivaali Janakkalassa 2024

Katutaidefestivaali Räikee 2024 laajenee ensimmäistä kertaa Janakkalaan. Festivaali alkaa Janakkalassa koulutyöpajoilla jo viikolla 15. Lauantaina 13.4. järjestetään kaikille avoin yleisömaalaustapahtuma klo 12-15 Turengin vanhalla alakoululla.

Vuoden 2024 Katutaidefestivaali Räikee alkaa Janakkalassa koulutyöpajoilla. Janakkalan kulttuurikasvatussuunnitelman, Kulttuuripolun puitteissa järjestetään työpajakokonaisuus kaikille kunnan 7.-luokkalaisille, eli noin 200 koululaiselle. Festivaali tarjoaa janakkalalaisille nuorille ainutlaatuisen tilaisuuden päästä osallistumaan suuren ja näyttävän julkisen teoksen tekemiseen. Katutaidefestivaalin kautta pidetään Kulttuuripolun 7. luokan työpajoja kahden viikon aikana Turengissa ja Tervakoskella.

Festivaali järjestää yhteistyössä Janakkalan kunnan kanssa kaikille avoimen maalauspäivän Turengin vanhalla alakoululla lauantaina 13.4. klo 12-15. Vanha koulu on menossa purkuun, ja katutaidefestivaalissa kaikille tarjoutuu mahdollisuus maalata sen ulkoseiniin ohjatusti. Koulurakennusta tulee myös maalaamaan katutaiteilijoita, ja heidän työnsä jatkuu säiden mukaan, ainakin sunnuntaihin 21.4. asti.

Räikee on valtakunnallisesti merkittävä katutaidefestivaali. Festivaaliin osallistuu vuosittain suuri määrä tunnettuja katutaiteilijoita. Räikee-festivaalia tuottaa HÄX, joka on Kulttuurikeskus ARXin suojissa toimiva nuorison kaupunkikulttuurin toiminta-alusta. Festivaali toteutetaan vuosittain yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Janakkalassa mukana tukemassa toimintaa on Harvialan kartano ja Turengin S-market.

Katutaidefestivaali Räikeessä painottuu lasten ja nuorten ohjattu, yhteisöllinen toiminta. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden käyttää luovuutta, oppien samalla katutaiteen toteutuksesta luvallisesti ja lain puitteissa. Lasten ja nuorten lisäksi Räikeessä tehdään yhteistyötä paikallisten katu- ja graffititaiteilijoiden kanssa.

Maalaustapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja kaikki maalit sekä suojavälineet löytyvät paikan päältä. Alaikäisten osallistuminen on vanhemman vastuulla ja alle kouluikäiset osallistuvat oman vanhemman kanssa.

Lisätietoja:
Kulttuurikeskusarx.fi/hax/raikee
Yhteystiedot:
Juuso Suuronen
Taiteellinen johtaja
0408696469
juuso.suuronen@hameenlinna.fi

Eira Enkvist
Kulttuurituottaja
040 775 4711
eira.enkvist@hameenlinna.fi