Olli Soini on valittu Keltaisen talon uudeksi yrittäjäksi

Keltaisen talon kahvilan yrittäjäksi valittiin Olli Soini, jolla on vakuuttava kokemus kulttuurityöstä ja vastaavanlaisen toiminnan pyörittämisestä Riihimäen Vihreällä talolla. Janakkalan Laurinmäen Keltainen talo etsi uutta yrittäjää aloittamaan vuoden 2020 alusta. Määräpäivään mennessä saapui neljä hyvää ja mielenkiintoista hakemusta.

Olli Soini tehnyt vaikuttavaa kulttuurityötä suurella sydämellä jo pitkään. Hänen ajatuksensa ja uudet ideat kulttuuritalon kehittämisestä yhteistyökumppanien ja Janakkalan kunnan kulttuuritoimen kanssa vastasivat parhaiten omia toiveitamme tulevasta. Hän näkee Keltaisen talon osana kokonaisuutta ja haluaa yhteisen toiminnan kehittävän koko Laurinmäen aluetta, mikä on meille erittäin tärkeää. Uskon, että saamme paljon hyvää aikaan joukkuepelillä ja yhtä köyttä vetämällä Laurinmäen nykyisten ja tulevien ystävien ja yhteistyökumppanien kesken.

Anna-Milla Vainio
Kulttuurituottaja

Laurinmäki on paikka, jolle on helppo menettää sydämensä. Suomen puitteissa harvinaislaatuisen pitkä historiallinen jatkumo aina pakanallisista ajoista lähtien on voimallisesti aistittavissa. Laurin – tai pitäisikö sanoa Taaran – lähde, keskiaikainen kirkko ja sitten vielä Keltainen talo, sekin vielä alkujaan rukoushuone. Paikka pursuaa pyhyyttä ja sehän vasta onkin kiehtovaa se. On kunnia saada heittäytyä tällaisen perinteen virtaan ja osaltaan ryhtyä toteuttamaan jotain sellaista, josta toivottavasti on yhteisölle iloa. Mitä kaikkea se voikaan olla, sen aika näyttäköön. Oli miten oli, ja tuli mitä tuli, olen kiitollinen Janakkalan kunnalle tästä hienosta mahdollisuudesta. Ja samalla kutsun kaikkia mukaan ideoimaan ja toteuttamaan mäelle hyviä juttuja.

Olli Juhana Soini
Vihreän talon isäntä, elämäntaiteilija