Nettisivut uudistuivat

Janakkalan kunnan nettisivujen tekninen alusta päivitettiin ja samalla uudistettiin janakkala.fi-sivuston ulkoasua ja sisältöjä. Uusitut sivut julkaistiin tänään.

Uudistuksen pohjaksi toteutettiin vuosi sitten käyttäjäkysely. Kyselyyn vastaajat kokivat mm. tietojen olevan liian monen klikkauksen päässä, visuaaliseen ilmeeseen kaivattiin uudistusta ja yhteystiedot haluttiin selkeämmin esille.

Näihin kehitysehdotuksiin tartuttiin ja klikkauksien määrän vähentämiseksi alasivujen määrää karsittiin yli kahdella sadalla sivulla. Tiedon löytymisen parantamiseksi sekä klikkauksien vähentämiseksi sivuston rakennetta muutettiin ja otettiin käyttöön myös oikopolut palvelujen pääsivuilla. Sähköiset asiointikanavat löytyvät nyt pikalinkkeinä heti etusivulla. Sivujen rakentamisessa on nyt käytössä enemmän vaihtoehtoja.

Uusi palautejärjestelmä otetaan käyttöön

Janakkalan kunnan nettisivujen tapahtumakalenterin tiedot tulevat jatkossa maakunnallisesta HämeEvents-tapahtumakalenterista. Janakkalan sivuille poimitaan kaikki Janakkalan kunnan alueen tapahtumat ja lisäksi erikseen voi katsoa myös Hämeenlinnan ja Hattulan tapahtumia.

Matkailukohteiden tiedot poimitaan Visit Finland DataHubista siltä osin kuin ne ovat sieltä saatavilla. DataHub-tietoja jokainen matkailutoimija pääsee itse päivittämään ja samaa tietoa käytetään myös Visit Hämeen ja Visit Finlandin sivuilla.

Näillä kahdella integraatiolla on haluttu helpottaa matkailuyrittäjien ja tapahtumajärjestäjien päivittämistyötä moneen eri palveluun.

Sivuston julkaisun yhteydessä otetaan käyttöön myös Trimblen karttapohjainen palautejärjestelmä. Uuden järjestelmän myötä palautteiden käsittely ja seuranta helpottuu niin palautteen antajan kuin vastaajan näkökulmasta. Palautteeseen on myös helppo merkitä sijainti kartalle sekä liittää kuvia tai muita tiedostoja aiheeseen liittyen.

Uudistuksen myötä kunnan ylläpitämästä yrityshakemistosta nettisivuilla luovuttiin. Vastuu tietojen ajan tasaisuudesta oli yrityksillä itsellään, mutta saimme palautetta, että hakemiston tiedot ovat vanhentuneita. Kyselyn perusteella myöskään yrittäjät itse eivät kokeneet enää hakemistoa tarpeelliseksi.

Sivuston teknisessä toteutuksessa ja sisällönsyötössä on huomioitu saavutettavuusvaatimukset ja pyrimme täyttämään WCAG 2.1 -standardin kriteerit A- ja AA-tasoilla. Tarkempi saavutettavuusauditointi tehdään vielä tämän vuoden aikana.

Kunnan sivuilta löytyy vielä myös sosiaali- ja terveyspalveluiden tiedot siihen saakka, kunnes Kanta-Hämeen hyvinvointialue saa omat nettisivunsa valmiiksi. Tietojen oikeellisuudesta vastaa kuitenkin OmaHäme.

Huomasitko virheen sivuilla?

Sivustolla on yli 700 julkaistua sivua. Vaikka tiedot on päivitetty ja järjestelmää testattu etukäteen, aina saattaa jotakin virheitä jäädä. Jos huomasit virheen, kerro se meille ja korjaamme asian.

Sivuston sisäinen hakutoiminto päivittyy kerran vuorokaudessa, joten hakutoiminto toimii kunnolla vasta keskiviikkona.