Muutoksia ympäristöterveydenhuollossa 1.1.2023 alkaen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy alueemme kunnilta Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Tässä muutoksessa ympäristöterveydenhuollon palvelut eivät kuitenkaan siirry hyvinvointialueelle.

Vuoden 2023 alusta lähtien Forssa, Tammela, Jokioinen, Humppila ja Ypäjä kuuluvat Riihimäen, Lopen, Hausjärven ja Janakkalan kanssa yhteiseen Etelä- Hämeen ympäristöterveysyksikköön, jonka vastuukuntana on Riihimäki.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi. Valvontayksikön yhteinen sähköposti on ytos@riihimaki.fi sekä eläinsuojeluilmoituksia varten elainsuojelu@riihimaki.fi.

Henkilöstön käytössä olevat matkapuhelinnumerot pysyvät samoina muutoksesta huolimatta.

Lisätietoa löytyy nykyisiltä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän ja Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän sivuilta sekä jatkossa Riihimäen kaupungin/ Elä ja voi hyvin/ Ympäristöterveydenhuolto/ kotisivuilta.

Muutoksen yhteydessä myös eläinlääkäripäivystysalue muuttuu

Etelä-Hämeen ympäristöterveys järjestää 2.1.2023 klo 16 alkaen virka-ajan ulkopuolisen eläinlääkäripäivystyksen omalla alueellaan. Uuteen päivystysalueeseen kuuluvat Riihimäen, Lopen, Hausjärven, Janakkalan, Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnat.

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellisiä hätätapauksia varten. Alueella päivystää vuorollaan yksi eläinlääkäri. Päivystyspaikan sijainti vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.

Päivystävän eläinlääkärin tavoittaa päivystysaikoina (ma-pe klo 16-08, pyhäisin ja viikonloppuisin) numerosta 0600 17170. Numero on maksullinen.

Maksun suuruus:

·       arkisin klo 16–22 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 8-22 1,98 eur/min + pvm/mpm.

·       klo 22-08 4,01 eur/min + pvm/mpm