Kutsu: Tehdään lupaus Suomelle – tule mukaan rakentamaan toimintakykyistä maata ja Janakkalaa

Hyvä janakkalalainen!

Suomalaisten toimintakyky on laskenut järkyttävää vauhtia. Liikkumattomuus vie yksinkertaisesti suomalaisilta jalat alta. Ja se maksaa maltaita.

Suomalaisten fyysinen kunto on laskenut dramaattisesti 80-luvulta. Toimintakykyisen Suomen avulla suunta yritetään saada jälleen nousevaksi.

Siksi Janakkalan kunta otti Suomen Olympiakomitean haasteen vastaan ja lähti mukaan rakentamaan toimintakykyisempää Suomea. Ja siksi, että liikunta lisää kiistattomasti hyvinvointia. 

Lupasimme, että Janakkalassa liikutaan huomenna enemmän kuin tänään.   

Tarvitsemme apuanne! Otatteko haasteen vastaan ja ryhdytte talkoisiin kanssamme? #liikkumishaaste #LupausSuomelle. 

Ilmoittaudu askelkisaan

Janakkalassa järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Askelkisa 13.5.-9.6.2024. Kisassa on kaksi sarjaa, yleinen ja firmaliiga.   

Kerää porukka kasaan ja ilmoittaudu 10.5. mennessä mukaan kisaan. Voit muodostaa joukkueen vaikkapa perheestä, ystävistä tai harrastusryhmästä. Janakkalalaiset yritykset haastetaan mukaan omaan firmaliigaan. 

Joukkueen osallistujamäärää ei ole millään tavoin rajoitettu, sillä kisassa seurataan viikoittaisia keskiarvoja. Joukkueen viikon askeleiden kokonaismäärä jaetaan joukkueen osallistujamäärällä, josta saadaan keskiarvo. 

Askeleita voi mitata askelmittarilla (joita voi myös lainata kirjastosta), älykellolla tai puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Jos käytettävissäsi ei ole askelmittaria, voit muuntaa 1h reipasta liikkumista 7000 askeleeksi. 

Sarjojen voittajajoukkueet saavat palkinnoiksi 2 tunnin Tervakosken uimahallin tilaussaunavuoron uimalippuineen ja uinnin jälkeen pullakahvit koko porukalle. 

Ilmoittaudu:

Tulossa 

12.6. Janakkala saa kuljetettavakseen Suomen Kasvukäytävän viestikapulan, joka kulkee lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin liikunnan ilosanomaa kuuluttaen. Viestikapulan vaihdon ympärillä tapahtuu Ahilammilla. 

Tulossa on myös UKK-kävelytestejä, kilometrikisaa, kehonkoostumusmittauksia ja kuntosaliopastuksia.  

Seuraa kanaviamme. Liikutaan – se on kivaa ja tekee hyvää! 

Terveisin
Janakkalan kunnan liikuttajat 

Liikutaan enemmän -sivulta löydät ajankohtaiset tiedot ja tapahtumat haasteen osalta.

Lisätietoja

Jortikka Inkeri

Liikuntapäällikkö