Koulutie 1:ssä puhdistetaan kesän aikana maaperää

Neste Markkinointi Oy aloittaa kesäkuussa maaperän ja pilaantuneen pohjaveden jatkopuhdistustyöt Neste Janakkala Turengin kiinteistöllä osoitteessa Koulutie 1. Maaperän riskittömään tilaan saattavia puhdistustoimenpiteitä tullaan toteuttamaan myös Koulutie 1 vastakkaisella kiinteistöllä. Nyt käynnissä olevat toimenpiteet ovat jatkumoa jo aiemmin toteutetuille maaperän puhdistustoimenpiteille.

Työt alueella ajoittuvat ajalle 24.6.-18.8.2024. Urakoitsija työskentelee kymmenenä peräkkäisenä päivänä, jonka jälkeen työssä on neljän päivän tauko. Töitä tullaan suorittamaan myös viikonloppuisin. Työpäiviä on alustavan arvion mukaan 45 ja työajat ovat ma-pe klo 6-18 sekä la-su klo 8-16. Työstä aiheutuu melua.

Harvialantien yli vedetään johtoja, kun töitä suoritetaan Koulutie 1 vastakkaisella kiinteistöllä. Johtojen päälle asetetaan yliajosuojat. Tien käyttäjiltä pyydetään varovaisuutta alueella liikuttaessa.

Alueen käyttäjiltä pyydetään kärsivällisyyttä aiheutuviin haittoihin. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Neste Janakkala-Turengin asema aloitti toimintansa 1970-luvulla ja Neste myi aseman vuonna 1998. Muutosprosessin osana toteutettiin maa-ainestutkimus (PIMA), jossa tehtiin löydös vuosikymmenten aikana syntyneestä pilaantumasta. Pilaantuman havaitsemisesta lähtien tilannetta on koko ajan seurattu tarkasti ja sen pohjalta on tehty puhdistustoimia. Nyt käynnissä olevat toimenpiteet ovat jatkumoa jo aiemmin toteutetuille maaperän puhdistustoimenpiteille.