Konkreettisia parannuksia kouluruoan laadussa

Janakkalan kunta ja Compass Group ovat reagoineet saatuihin palautteisiin ateria- ja puhtauspalveluista ja konkreettisia parannuksia on saatu aikaan kouluruuan laadussa. Alla Compass Groupin tiedote asiasta:

Näin kesän alla meillä Compass Groupilla on ilo kertoa, että toimenpiteet laatuongelmien korjaamiseksi ovat alkaneet näkymään Janakkalan kouluruoassa.

Teimme viime viikolla tyytyväisyyskyselyn ja kävimme keskusteluita oppilaiden ja opettajien kanssa jokaisessa koulussa. Keskustelut olivat arvokkaita ja lisäsivät ymmärrystä entisestään puolin ja toisin. Yhteenvetona voimme nyt todeta, että suurimman osan mielestä kouluruokaa on saatu muutettua paremmaksi ruoan maun ja koostumuksen osalta. Ymmärrämme kuitenkin, että luottamuksen rakentuminen Janakkalassa vie aikaa.

Palveluiden aloitukseen liittyvät haasteet saivat meidät käymään prosessimme läpi perinpohjaisesti. Toimintatapojen kehittäminen jatkuu myös kesän aikana kohti koulujen avaamista jälleen syksyllä.

Kiitämme oppilaita ja opettajia avoimista keskusteluista ja tärkeistä palautteista

Tahdomme kiittää oppilaita, opettajia ja vanhempia, kunnanvaltuustoa sekä nuorisovaltuustoa yhteistyöstä ja kärsivällisyydestä.
Vierailimme Compass Groupin asiantuntijoiden ja johdon toimesta viime viikolla (vko 21) kaikissa Janakkalan sopimuksen piirissä olevissa kouluissa ja keskustelimme kasvokkain oppilaiden ja opettajien kanssa parinkymmenen ihmisen voimin. Tämän lisäksi teimme tyytyväisyyskyselyn. Lapset ja opettajat jakoivat ajatuksiaan innokkaasti ja keskustelu oli arvokasta.

Tyytyväisyyskyselyn ja keskusteluiden perusteella

  1. kouluruokaa on saatu muutettua paremmaksi maun ja koostumuksen osalta
  2. työtä ruoan herkullistamiseksi ja makujen kehittämiseksi edelleen on tärkeää jatkaa kesän aikana
  3. viestintää ruoan ravitsemuksellisuudesta, kotimaisuudesta ja ilmastoystävällisyydestä on tärkeää lisätä osana lasten ja nuorten ruokakasvatusta
  4. kohtaamisia ja keskusteluita on tärkeää jatkaa myös syksyllä luottamuksen vahvistamiseksi

Keskusteluissa ja vastauksista tuli esille myös tärkeitä käytännön asioita esim. liittyen ruoan tilausmääriin, ruoan esillepanoon sekä edelleen ruoan maustamisen vaihtoehtoihin.

Kehitystyö ruoan ”herkullistamiseksi” jatkuu

Compass Group noudattaa kansallisia ravitsemussuosituksia ja käytettävän suolan, voin ja kerman määrä ruoissa on tästä johtuen pienempi. Haluamme tarjota maukasta ja terveellistä ruokaa. Teemme kesällä lisää kehitystyötä ruokalistojen ”herkullistamiseksi” ja haluamme, että kaikki voivat lähteä lomille rauhassa ja palata syksyllä luottavaisin mielin.

Toivotamme iloista ja aurinkoista kesää koko Compass Group Suomen väen puolesta!

Yhteistyöterveisin
Hannu Rahnasto
Toimitusjohtaja
Compass Group Suomi